NEPLODNOST

Neplodnost je težava marsikaterega para. Pregled obeh partnerjev je potreben, da se lahko s testi za ugotavljanje neplodnosti poišče vzrok. Po enem letu nezmožnosti zanositve po naravni poti, se par določi kot neploden. Največji vzrok za težave pri spočetju otrok je še vedno stres in obremenitve predvsem pri ženski. Kljub temu pa so vplivi lahko zelo različni, če jih poznamo, lahko povečamo svoje možnosti za uspešno zanositev.

Preden poiščete zdravniško pomoč se priporoča da vztrajate od enega do treh let, saj v tem času uspe večini, ki so stari med dvajset in trideset let. V primeru, da ste starejši, pa poiščite pomoč prej.

Glede na težavo, ki se pojavi, poznamo različne vrste zdravljenja. Pri vsem tem je pomembno vedeti tudi kje poteka zdravljenje in kako je s stroški.

Neplodnost žal ni samo začasna težava. Na pare vpliva čustveno in s socialnega vidika. Kar precej močan vzrok za morebitne težave pri zanositvi je, predvsem pri ženskah, tudi v pritiskih družbe in današnjem načinu življenja. Kljub temu, da je težko, morate verjeti, da vam bo uspelo. V današnjem času je mogoče pozdraviti skoraj vse.