Kako strokovni so strokovnjaki?

Vedno bolj se sprašujem ali moram sama poznati vsa področja in obvladovati vse stvari, procese in znanja, ali moram sama vedeti, kako se jih je treba lotiti, ali naj za to plačam strokovnjaka, ki bo to naredil za mene?

Res več ne vem. Izkušnja, ki mi je oni dan še posebej pognala kri po telesu, se je zgodila v banki. Že kar nekaj dni mi odpirajo račun. Pa ni nič posebnega, rada bi številko, pooblaščenca,  pa spletno in mobi možnost za transakcije na tem računu.

In kaj je tukaj tako zapletenega?

Že predhodno so od mene dobili podatke o imenu, priimku, prebivališču in tovrstne podatke. Najprej me dobi v roke »strokovnjakinja«, ki mi pod nos pomoli nekih 6 papirjev, formularjev in reče: podpišite tam, kjer morate podpisat! Prosim?!  Formularji so sestavljeni skrajno kompleksno in če bi jih »strokovnjakinja« poznala, bi mi samo s prstom pokazala na 8 mest in zadeva bi se zaključila v cca 19 sekundah.

Tako seveda ni imela pojma, kaj točno ji je računalnik izpljunil na tiskalnik in je poklicala na pomoč sosedo »strokovnjakinjo«.  Potem se je vključil še en dodaten »strokovnjak«, da sem recimo pravilno izpolnila oziroma podpisala vse, kar je bilo treba. Po več kot pol ure mi je švic tekel po hrbtu, na obrazu sem sicer še vedno imela poslovni nasmešek, ker tudi sama prihajam iz področja, kjer delam z ljudmi, in odpravili so me rekoč, zdaj bo drug strokovnjak vašo zadevo naprej obdelal. Slučajno mi je nekdo v roke porinil en list papirja, kjer je bilo razvidno, da imam račun načelno odprt. Ampak teh besed od »strokovnjakinje« nisem slišala.

Vse drugo je pa nadaljevanka, ki pa se ne odvija tako kot turške, ko veš vsaj v katerem dnevu tedna in uri se bo predvajala. Po enem tednu imam še vedno samo številko računa, moram pa z njim poslovati, po telefonu banko lahko vprašam o prilivih in odlivih, kartice še ni in nič ostalih stvari.

OMG!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.