Viroze

Ja…tisto obdobje je, ko se viroze prenašajo iz enega na drugega kot po tekočem traku. Od bolj prehodnih in manj resnih, do tistih, ki se lahko razvijejo v kaj bolj resnega. Ker gre za virus, je ponavadi potrebno lajšati simptome in počakati da mine.

Čeprav moram reči, da se moji trije sončki večinoma uspešno izogibajo običajnim zadevam, tudi nas tokrat ni zgrešil virusek, ki povzroča bruhanje in drisko.

In sicer ga je iz vrtca prinesla moja hčerka, ter ga prenesla še na najmlajšega. Medtem ko je ona v odlični formi in ji en večer bruhanja in dva dneva driske nista povzročila kakšne večje škode, poleg tega tudi zelo rada je, kar pomeni da bo hitro lahko nadoknadila izgubljeno, pa pri sinku ni čisto tako.

Že ko je zdrav pije bolj malo, poje sicer ob posameznem obroku kar precej, vendar zaradi alergij in diete ne gre za kakšne hudo kalorične zadeve, kar pomeni da na teži že v osnovi pridobiva bolj počasi. Takle virus pa nikakor ne pomaga situaciji.

Zdravnik je seveda svetoval naj pije čim več tekočine, če pa nekaj dni ne je prav veliko oz. sploh, pa ne bi smel biti problem. Za nas torej ne morejo storiti praktično nič, ker gre za virus je potrebno počakati, da mine, razen če bi prišlo do dehidracije, kar pomeni da nekje v 4 do 5 urah ne bi nič lulal. Do tega na srečo ni prišlo, je pa malček zagotovo izgubil še kakšen gram ker je praktično vse kar je pojedel v zadnjih treh dneh potem izbruhal…

In teh nekaj dni brez hrane se mu pozna že sedaj. Upam, da je zadeva mimo, kar pa bomo videli šele danes in v prihodnjih dneh. Pozitivno je to, da je malček v vsem tem času izredno dobre volje, »zgovoren« in navihan. Kljub vsemu, kar se mu dogaja, se res odlično drži.

Zanimivo kako se odrasli ob kakšni virozi zavlečemo v posteljo in poskušamo prespati vse skupaj, marsikateri otrok pa je kljub temu izredno živahen in aktiven…veliko bolj so odporni, kot se nam včasih zdi.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.