Materinski dan

V ponedeljek je pred nami še eden od »praznikov« z namenom, kot sama temu pravim.

Čeprav moram reči, da večina teh dni služi res trgovcem, kot tudi brez dvoma ta, pa se mi sedaj, ko sem sama v tej vlogi, kar dobro zdi, da obstaja dan namenjen tudi nam 🙂

Torej mamicam!

Moj prvi materinski dan dve leti nazaj je bil res lep, prejela sem slikico mojih dveh sončkov, ki me vsakodnevno spominja na tiste prve začetke na tem področju.

Lansko leto je bil ta dan v znamenju neizmernih skrbi za zdravje mojega malčka, ravno dan poprej so nas namreč sprejeli na pediatrično in zadržali tam kar 10 dni. Poleg tega pa sem sama imela še fizično za okrevati po svoji operaciji.

Sam dan je šel tako v tem pomenu kar nekako mimo nas.

Je pa res, da sem se enkrat tekom dneva spomnila, da gre za ta dan in pomislila, da materinska vloga vključuje tudi to (skrbi, brezpogojno ljubezen in nesrečo), ne torej samo trenutke sreče in smeha.

Letošnji materinski dan bo očitno prinesel sneg, kar je čisto brez potrebe, saj bi že res bil čas za konkretno pomlad. Vendar pa nam to ne bo uničilo dneva in na to niti ne moremo vplivati.

Vsem mamicam torej en lep dan želim, nekomu ste dale življenje, že samo to bi vam (nam) moralo pripeti nasmeh na usta čisto vsak dan znova 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.