Denar vs. Zdravje

V krizi smo, kot pravijo. Marsikdo se je znašel brez službe in na robu preživetja. Tisti, ki nimamo veliko, smo marsikaj pripravljeni storiti, da bi imeli vsaj minimalno.

Kako daleč pa smo vseeno pripravljeni iti?

Zame leto 2012 nekako ni bilo najbolj pozitivno, vsaj v prvem delu ne. Po izvenmaternični nosečnosti, resni ter hkrati izjemno redki bolezni mojega sinka, laserskem posegu na materničnem vratu, se prioritete spremenijo.

Tako sem se v zadnjih dneh znašla pred pomembno odločitvijo. Ponovno sem dobila pozitivne izvide za spremenjene celice na materničnem vratu, kar je posledica stresa in vedela sem, da moram nekaj storiti, spremeniti, ukrepati!

Zato sem se odločila za potezo, ki nam bo sicer v prihodnjih mesecih prinesla kakšen evro manj, vendar pa se mi je hkrati odvalila skoraj bi lahko rekla, gora od srca. Prej niti nisem imela občutka, da me to tako zelo omejuje, obremenjuje, a takoj sem vedela, da je to pravi korak zame.

Čeprav se bom sedaj na drugih področjih morala bolj potruditi, da nadoknadim izgubljeno priložnost za služenje denarja, pa je bil moj notranji občutek veselja in sreče, ki me obdaja že od sprejete odločitve, vreden vsakega izgubljenega evra.

Srečo imam, da me ljudje, ki so okoli mene pri tem podpirajo in da sem si to potezo res lahko privoščila. A včasih je treba tvegati, da zaščitimo tisto, kar je najbolj pomembno. In to je nekaj, kar sem zares morala storiti zase, za mojo družinico.

Najprej zdravje, potem pa vse ostalo.

Po vseh teh preizkušnjah, lahko rečem, da sem srečna. Imam vse, kar sem si lahko želela in čeprav me morijo te težave z zdravjem, pa sem prepričana, da bo tako dobrem počutju nimajo drugega, kot da minejo oz. izginejo.

Kdaj pa ste vi nazadnje storili kaj zares zase?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.