Otroška oblačila….spet!

Ko sem kupovala bodije za mojega navihančka, sem se pač morala sprijazniti s tem, da takšnih na preklop, večjih od številke 68, ne delajo. Zakaj ne? Pojma nimam.

Glede na to, da je smisel tovrstnih bodijev v tem, da jih ne vlečemo otrokom čez glavo, bi bilo to izjemno koristno tudi pri večjih otrocih. Še posebno, ko so otroci večji od povprečja, kar pomeni, da že pri nekaj mesecih starosti prerastejo 68 velikost.

Meni bi zagotovo prav prišli, pa še vrat bi bil v teh zimskih dneh manj izpostavljen. Namreč bodiji, ki so za čez glavo in nimajo gumbkov, se tako raztegnejo, da ostane veliko kože izpostavljene.

Potem so tukaj zimski kombinezoni. Zaradi same praktičnosti in večje uporabnosti, sva želela kupiti zgornji  in spodnji del posebej. Da bi lahko to isto bundo uporabili, tudi ko ne bi potrebovali oz. želeli hlač zraven. Tako tudi ne bi potrebovali kupovati dodatne bunde.

Po izčrpnem izletu po mnogo trgovinah ugotovim, da ločeno hlač in zgornjega dela ne delajo za otroke mlajše od dveh let. Zakaj že ne?

Potem so tukaj rokavice. Tian je vedno želel imeti dlani zunaj in je kričal, če smo mu jih kakorkoli želeli zapakirati, pokriti, skriti. Zato sem se odpravila po rokavice na prstke…

Ja tudi tega ne delajo za tako majhne otroke. Še tistih ko je palček posebej in so ostali prstki posebej nimajo. Samo takšne ki jih natakneš otroku čez celo dlan in potem z vrvico v zapestju zavežeš. Zakaj že ne?

Potem pa so tukaj še sadni jogurtki oz. skutke za otroke. Že v nosečnosti, še posebno pa v otrokovih prvih mesecih, nas na veliko vsi opozarjajo, kako so jagode eden hujših alergenov. A čisto vsi paketki sadnih skut (Fruhzverge ipd.) vsebujejo jagodni okus. Ostali okusi se menjajo, ravno jagoda pa je prisotna prav povsod.  Zakaj že? Naj ne bi bili za vsem tem strokovnjaki, ki se spoznajo na otroke?

Potem se tukaj vprašam dvoje.

Prvič, smo mi res tako zahtevni, da si želimo takšnih stvari, ki očitno niso namenjene za tako majhne otroke?

Drugič, redno dobivam kataloge vseh možnih trgovin z otroško opremo, kjer navajajo množico nekih strokovnjakov, ki skrbijo za njihovo opremo. Ali imajo ti strokovnjaki res primerno izobrazbo, svoje otroke ali pa vsaj kakšne izkušnje s tega področja?

Glede na to, da je Tian moj prvi otrok, se pač tolažim s tem, da ima očitno specifične zahteve in da si tudi midva s Sašom želiva nemogoče.

A vseeno ne morem mimo tega, da gre za čisto praktičnost vseh teh stvari.

Marsikomu bi prišli večji bodiji na preklop še kako prav, marsikdo bi uporabljal bundo tudi brez spodnjega dela za otroka, da ne bi potreboval poleg celega kombinezona kupovati še ene bunde zraven?

Najbrž nismo edini?

Ali pač….

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.