PRVI VTIS

Prvi vtis je samo enkrat. Popraviti ga ne moremo več. Od njega pa je odvisno ali se bo nek odnos sploh začel ali ne.

Največkrat ljudem, ki ne naredijo dobrega prvega vtisa niti ne damo možnosti za nadalnje spoznavanje. To je lahko včasih tudi plus, saj se s tem izognemo takim, ki bi nam lahko škodovali. Je pa lahko tudi obratno. Naredijo dober prvi vtis, vendar šele s časom vidimo, kako je bil ta napačen.

Največji pomen ima v ljubezni in pa službi. Če nam nekdo že takoj ne pritegne pozornosti, mu najbrž ne bomo posvečali preveč časa.

Pri razgovorih za službo to ponavadi pomeni ali jo bomo dobili ali pa ne. Na koncu še vedno pretehta prvi vtis celotne izkušnje in vneme za delo.

Čeprav naj bi veljalo, da obleka naredi človeka, pa temu ni več tako. Tudi urejenost, izkušnje in velika pripravljenost za delo lahko ne pomagata, če se takoj ne ujamete z osebo, ki odloča o tem. Mnogi imajo težavo s tem celo življenje.

Ne gre za obleko, primeren celoten izgled in pripravljenost za delo. Gre za nekaj, kar se ne da opredeliti z eno besedo in zato tudi ne kar tako popraviti.

Se pravi, danes že tako ali tako težko dobiš službo, brez poznanstev še težje, s slabim prvim vtisom pa nemogoče.

Obstajajo vse mogoče delavnice, za vse vrste težav in pristopov. Prav tako tudi nekaj priročnikov, kjer piše, kako naj bi naredili nepozaben prvi vtis. Ampak tam gre običajno za to, da se je potrebno urediti, ne smemo zamujati in podobno.

Kako pa se naučimo oddajati pravo energijo, da si nas bodo ljudje želeli spoznati, nas želeli zaposliti?