PRIPRAVE NA NOVO ŠOLSKO LETO

Šolsko leto je naokoli. V kot lahko pospravite šolske torbe otrok in se brezskrbno podate na počitnice!

Pred tem, pa bi radi poudarili, da je pomembno poskrbeti že zdaj za naslednje šolsko leto. Zakaj poudarjamo prednaročilo knjig (učbeniki, atlasi, delovni zvezki)?

Ste kdaj iskali knjige zadnje dni pred začetkom pouka? Ste stali v vrsti, da ste na koncu zvedeli, da je iskanega že zmanjkalo? Ste prevozili neskončne kilometre, da ste nabrali vse, kar potrebujete?

Poskrbite za to že danes. Ustavite se v najbližji papirnici, kjer sprejemajo naročila in ga oddajte. S tem si omogočite brezskrbne počitnice, prihranite čas, ki bi ga sicer porabili za iskanje, zagotovite si vse, kar potrebujete (potrebščine za novo šolsko leto). Ko pridete s počitnic pa samo še prevzamete paket knjig, ki vas že čaka.

Pri naročanju in nakupovanju bodite pozorni na:

  • V šoli si lahko učbenike sposodite preko sklada, kjer plačate tretjino cene za obrabnino. Ob koncu leta pa jih vrnete. Če učbenik po nesreči izgubite ali uničite, morate kupiti in vrniti novega.
  • Ko naročate knjige, bodite izredno natančni (avtor, naslov, založba in ali potrebujete staro/prenovljeno/novo izdajo). Knjige vsako leto prenavljajo, od vsakega učitelja pa je odvisno kaj uporabi.
  • Pozanimajte se, katere učbenike (nekatere je potrebno kupiti), delovne zvezke in praktična gradiva morate zares kupiti.
  • Pri izbiri torbe preverite ali ima torba anatomsko hrbtišče (danes otroci že v osnovni šoli nosijo torbe težje od 10kg), priporočljivo je, da ima dvojne šive pri naramnicah, ter seveda več predelov. Če pa ravno vstopate v osnovno šolo, pa se pozanimajte, če prodajalec ima torbe za prvi razred. Te torbe so trše, lažje, imajo anatomsko hrbtišče ter močnejši spodnji del, da torba sama »stoji«.
  • Dražje torbe v večini pomenijo boljšo kvaliteto, kar pomeni, nakup na dolgi rok. Kvalitetna torba stane okoli 70€, otrok pa jo lahko nosi več kot štiri leta. Cenejše torbe stanejo okoli 10-30€, a v večini primerov zdržijo le kakšno leto, največ dve.
  • Pri zvezkih pa je razlika v kvaliteti. In sicer, v večini se prodajajo 70, 80 ali 90 gramski zvezki. Ta številka se nanaša na liste. Večja kot je gramatura, bolj kvaliteten je papir in s tem običajno tudi dražji. Zaradi teh razlik se nam lahko zdi, da ima kateri zvezek več listov. Standardno imajo zvezki mehke vezave 40 ali pa 52 listov. 80 listni pa so že s trdimi platnicami.
  • Kar se pa tiče potrebščin, pa morate vedeti, da je to potrošni material. Večina stvari je poceni ravno zato, ker se lahko izgubi, pokvari, zlomi. To pomeni, da boste (sploh pri mlajših) morali nekatere potrebščine kupiti večkrat.

Tudi tukaj pa je pomembna kvaliteta. Na primer pri barvicah, flomastrih, šilčkih in radirkah slabša kvaliteta lahko pomeni, da boste že od začetka imeli težave (zlomljene barvice, na pol suhi flomastri, šilček, ki ne šili, pretrda radirka…). Pozanimajte se pri vašem prodajalcu, saj je veliko kvalitetnih stvari lahko cenovno ugodnih.

  • Dolgoročno je finančno bolj ugodno kupiti kvalitetnejše izdelke, kljub temu, da je v danem trenutku to večji izdatek.

V naši papirnici že sprejemamo naročila za prihodnje šolsko leto in vam nudimo posebne ugodnosti ob naročilu v obliki popustov in plačil na obroke. Plačilo na obroke pa velja tako za knjige ter delovne zvezke kot za potrebščine, torbo ipd. Tudi kar se tiče potrebščin smo že popolnoma založeni, kar pomeni, da lahko tudi za to poskrbite še pred avgustom. Lahko pa naročite knjige kar preko spletne strani enostavno od doma.

Tako da, starši, ne razmišljajte o šoli še med počitnicami, takrat ste pomembni vi in vaši otroci! Naročite knjige čim hitreje in bodite brez skrbi!

Sašo Novak
Vodja poslovalnice

Čitanka d.o.o.
Medvoška cesta 3
1215 Medvode

Slovenija
telefon: +386 (0)1 361-72-80
fax: +386 (0)1 361-72-85
Email: info@citanka.com
www.citanka.com

Komentirate lahko na forumu.