PRAZNIČNI ČAS

Praznični čas je pred vrati. Družinska srečanjaposlovne zabavedobrodelnost in obdarovanje svojih bližnjih. To je čas, ko zapravimo največ denarja, hkrati pa smo tudi najbolj dobrosrčni do tistih, ki potrebujejo pomoč.

To je praznični, magični čas, ob katerem smo pripravljeni pozabiti na zamere in se ponovno povezati.

Pa je res?

Zaradi vse te tehnologije in napredka, je vse manj ljudi, ki postavljajo smrekico, kot družinski dogodek, ali pa okrašujejo svoj domek z ročnimi izdelki. Verige iz papirja, izrezljane zvezdice, pobarvane slikice,…

Včasih smo se ogromno časa pripravljali na to, da smo okrasili stanovanje, ki je potem tako ostalo še vsaj pol leta :-). Ob tem smo se neizmerno zabavali, poslušali božično-novoletne pesmi. Še najlepše pa je bilo, ko je ob tem zunaj snežilo.

Bil je pravi družinski čas.

Še vedno se te stvari dogajajo, a veliko manj.

Podobno kot raje pošljemo sms, namesto voščilnice poslane po pošti, ki smo jo izdelali sami.

Česa se bolj razveselite, kaj vam več pomeni, kaj pride iz srca?

Se je nekdo resnično spomnil na vas, če napiše sporočilo in v telefonskem imeniku izbere možnost  »Pošlji vsem«?

Ne glede na to, kakšno je vaše versko prepričanje, so ti posebni dnevi (kadar pridejo) v letu namenjeni nečemu lepemu. Ne smemo pozabiti na to!

Neplačane položnice, prah na policah, domača naloga, dodatno delo v službi,… Vse to bo jutri še vedno tam!

Ustavimo se za trenutek, pustimo vse skrbi ob strani in se posvetimo tistim, ki jih imamo radi. Nikoli ne veš, koliko časa bodo  še z nami, ali mi z njimi in nobena druga stvar na tem svetu nas ne more osrečiti, kot lahko to stori človek.

Bolj kot kadarkoli prej, prav zdaj, ko z vseh strani poslušamo samo negativno (globalno segrevanje, finančna kriza, nasilje, neozdravljive bolezni, negotova prihodnost?), potrebujemo to, da se povežemo in da se posvetimo tistemu, kar je najbolj pomembno!

Družina niso samo krvne vezi med ljudmi, ampak je povezanost, ki sega globlje od tega, katere temelj je brezpogojna ljubezen.

Imejte se radi, vse ostalo je sekundarnega pomena!