POGOJI UPORABE

Pogoji uporabe

SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNEGA PORTALA WWW.CVILIMOZEK.SI

Zadnjič dopolnjeno: 13.1.2011

Splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe vsebin in storitev portala www.cvilimozek.si, katerega lastnik in upravljavec sta podjetji: Entuziast Špela Šteblaj s.p. in Posredništvo pri prodaji in poslovno svetovanje, Sašo Novak s.p. (v nadaljevanju podjetji). Z uporabo spletnih strani in storitev portala v celoti sprejemate pogoje in se jih zavezujete spoštovati. Upravljavec lahko pogoje uporabe kadarkoli spremeni, tako da spremembe objavi na tej strani. O spremembi ni dolžan izrecno obvestiti uporabnikov portala. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo portala, se šteje, da s spremembami pogojev uporabe soglašate. Priporočamo, da pogoje uporabe redno spremljate. Če se s pogoji uporabe in politiko zasebnosti ne strinjate vas prosimo, da nemudoma zapustite portal.

Definicija uporabljenih izrazov:

 • vi ali uporabnik: registriran uporabnik ali kdorkoli, ki brska po vsebinah portala www.cvilimozek.si
 • mi ali upravljavec, se nanaša na portal www.cvilimozek.si ali podjetji
 • storitve se nanašajo na vse storitve, ki jih ponuja portal www.cvilimozek.si in obsegajo:
  • vse vrste oglaševanja,
  • uporabo orodij in aplikacij,
  • druge storitve.

1. VSEBINA PORTALA

Celotna vsebina spletnega portala, vključno s tekstom, grafiko, slikami, logotipi, ikonami, programsko opremo in drugo vsebino je last podjetij ali avtorjev vsebin. Prepovedani so prodaja ali nadgradnja vsebin portala www.cvilimozek.si, brez pisnega dovoljena avtorja ali pooblaščene osebe, pa je prepovedano delno ali v celoti kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati, spreminjati, nalagati, tiskati in razširjati vsebino portala www.cvilimozek.si. Nepooblaščena uporaba vsebine portala www.cvilimozek.si lahko predstavlja kršitev avtorske in druge zakonodaje.

Uporabnikom je dovoljena uporaba in pregled vsebin portala www.cvilimozek.si, pri čemer pa ne smejo kršiti avtorskih pravic vsebin. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Avtorji ter podjetji niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe vsebin portala www.cvilimozek.si. V primeru nepooblaščenih objav avtorskih vsebin, nas je avtor dolžan obvestiti na info@cvilimozek.si. V roku 24 ur od prejema obvestila bomo nezakonito objavo odstranili s portala.

Skupaj z avtorji vsebin se bomo trudili za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov in vsebin na portalu, vendar pa ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo pravilnost, ažurnost in popolnost.

Vsebina na portalu www.cvilimozek.si je poljudne in informativne narave ter nikakor ne more nadomestiti osebnega strokovnega nasveta. Zato je zanašanje na vsebino in informacije na portalu www.cvilimozek.si na lastno odgovornost uporabnika.

2. OBVEZNOSTI UPORABNIKA

www.cvilimozek.si je namenjen posameznikom, ki iščejo informacije o zanositvi, nosečnosti, starševstvu, vzgoji otrok ter najrazličnejše z družino povezane informacije. Poleg informacij pa tudi nasvete, ki vam jih lahko posreduje usposobljena ekipa, predvsem na področju vzgoje. Naši forumi so javni in dostopni vsem, ki želijo deliti svoja mnenja in izkušnje z drugimi uporabniki ali zgolj na ta način iskati želene informacije. Določeni deli portala so dostopni samo registriranim uporabnikom, med drugim je registracija nujna za komentiranje člankov in objavljanje komentarjev na forumu.

Uporabniki v celoti odgovarjajo za vse informacije, ki jih objavijo na spletni strani ter za vse aktivnosti, ki se zgodijo pod njihovimi uporabniškimi imeni in osebnimi gesli. Vsebina, ki jo posredujejo in prenašajo uporabniki na portalu www.cvilimozek.si, ne odraža stališč uredništva portala www.cvilimozek.si.

Uporabniki se zavezujejo, da so vsi podatki, ki so jih vpisali na portalu www.cvilimozek.si resnični, in so odgovorni za njihovo verodostojnost. Podjetji ne odgovarjata za netočne podatke, ki jih navajajo naši uporabniki.

Uporabniki, ki ste pridobili geslo za dostop do javnosti nedostopnih delov spletnega portala, ste dolžni geslo varovati. Gesla ne smete zlorabljati ali ga razkriti tretji osebi. V primeru, da ugotovite, da je prišlo do vdora v vaš uporabniški račun ste nas dolžni o tem nemudoma obvestiti na info@cvilimozek.si.

Uporabnikom je prepovedana kršitev ali poskus kršitve zasebnosti drugih uporabnikov in varnosti in zaščite portala www.cvilimozek.si, kot na primer:

 • dostopanje do podatkov, ki niso namenjeni temu uporabniku, ali neavtorizirano logiranje v uporabniški račun drugega uporabnika;
 • poskus preverjanja ranljivosti sistema;
 • poskus motenja delovanja storitev portala www.cvilimozek.si, na primer z razširjanjem virusov na www.cvilimozek.si, “spammingom” itd.

Kršitve varnosti in zaščite sistema imajo lahko za posledico civilno in kazensko odgovornost.

Prav tako so uporabnikom prepovedana dejanja, ki bi lahko prizadela človekovo dostojanstvo, spodbujala rasno, spolno ali narodnostno diskriminacijo in versko ali politično nestrpnost ter dejanja, ki škodujejo zdravju in varnosti ljudi ali zaščiti okolja ali kulturne dediščine, žalijo verska ali politična prepričanja ali škodijo interesom drugih uporabnikov portala www.cvilimozek.si.

Prepovedano je tudi vsako brezplačno oglaševanje na portalu brez predhodnega dogovora z upravljavcem portala. Sem sodi tako oglaševanje neposredno na forumu, kot tudi pošiljanje verižnih sporočil preko zasebnih sporočil (spam). Za neposredno oglaševanje na forumih veljajo:

 • podpisi uporabnikov, ki promovirajo posamezne ali posameznikove dejavnosti, storitve ali produkte in ki vodijo na spletno stran te dejavnosti, produkta ali storitve;
 • e-naslovi z imeni posameznikove dejavnosti, storitve ali produkta, ki vodijo na spletno stran te dejavnosti, produkta ali storitve;
 • oglaševanje svojih (znančevih, prijateljevih…) dejavnosti, produktov ali storitev.

Za oglaševanje se pojmuje tudi dejanje, ko posameznik ali skupina večkrat izpostavijo slogan, povezavo na drugo spletno stran, storitev ali servis v sporočilih, podpisih, komentarjih.

Upravljavec lahko po lastni presoji in brez utemeljitve briše sporočilo, za katerega domneva, da ga uporabnik izkorišča, v namen promocije ali reklame. V primeru, da se pred objavo sporočila znajdete v dilemi (zaradi vsebine), vam svetujemo, da se obrnete na moderatorja, ki vam bo z veseljem pomagal.

Upravljavec si pridržuje pravico, da blokira dostop uporabniku ali ga izbriše s portala www.cvilimozek.si, če ugotovi ali sumi, da je uporabnik prekršil katerokoli od navedenih prepovedi ali pa kakorkoli deloval nezakonito in/ali s svojimi dejanji povzročal poslovno škodo podjetjema.

3. DOSTOPNOST

Upravljavec si bo prizadeval uporabnikom zagotoviti nemoteno uporabo spletnega portala – v normalnih pogojih 24 ur dnevno, vsak dan v letu. Zaradi tehničnih razlogov, vzdrževanja ali zamenjave strojne ali programske opreme lahko izjemoma pride do krajših ustavitev delovanja ali motenj pri dostopu. Ob morebitnem večjem posegu v sistem, ki bodo praviloma potekale ob nedeljah in praznikih, si pridržujemo pravico do večjih izpadov sistema.

4. REGISTRACIJA IN VAROVANJE ZASEBNOSTI UPORABNIKOV

Portal www.cvilimozek.si je zavezan k varovanju zasebnosti svojih uporabnikov. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov se zavezujemo, da ne bomo vršili nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, varovanju zbirk osebnih podatkov in uporabi le-teh.

Registracija in vnos podatkov na spletnem portalu www.cvilimozek.si je prostovoljna. Uporabniki naših spletnih storitev imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka in izbrisa svojih osebnih podatkov na način, ki ga omogočajo te spletne strani. Vaše podatke bomo hranili dokler bodo relevantni oziroma dokler jih ne boste izbrisali sami.

Osebne podatke uporabnikov zbiramo in uporabljamo z namenom vodenja baze registriranih uporabnikov, izboljšanja uporabniške izkušnje, spremljanja statistike uporabe spletnega mesta ter za potrebe izvedbe storitev teh spletnih strani, o čemer vas tudi jasno in nedvoumno obveščamo na teh spletnih straneh.

Avtomatsko beležimo tudi določene anonimne informacije, ki niso v nikakršni zvezi s posamezniki ali posameznicami in so odvisne od načina, kako pregledujete naše spletne strani. Te informacije uporabljamo za interne raziskave, da bi izboljšali naše storitve, za statistične obdelave in iz varnostnih razlogov. Te informacije so nazivi spletnih strani, s katerih se klika na te spletne strani, uporabljen spletni brskalnik in trenuten IP naslov vašega osebnega računalnika.

Uporabnikom na portalu je zagotovljena njihova anonimnost. Zavezujemo se, da tretjim osebam ne bomo posredovali vašega imena in kontaktnih podatkov (naslov, telefon, naslov elektronske pošte), brez vašega vsakokratnega izrecnega soglasja.

Zaradi ohranjanja anonimnosti so nekatere slike simbolične.

Pridružujemo si pravico elektronsko obveščati vse registrirane uporabnike portala www.cvilimozek.si:

 • v primerih pomembnih sprememb in novosti delovanja portala

Če boste želeli preko naše priporočilne storitve poslati obvestilo o obstoju portala www.cvilimozek.si svojemu prijatelju, vas bomo prosili za njegovo ime in e-mail naslov. Vašemu prijatelju bomo avtomatsko poslali enkratno e-mail sporočilo, s katerim ga bomo povabili da obišče www.cvilimozek.si. Teh podatkov ne bomo shranili.

Dostop do podatkov v vašem osebnem profilu se bomo trudili omejiti zgolj na pooblaščene osebe obeh podjetij vendar ne moremo zagotoviti, da ne bodo do njih nepooblaščeno dostopali tudi drugi.

5. POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Portal www.cvilimozek.si  vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki jih ne vzdržuje upravljavec in na vsebino katerih ne moremo vplivati. Upravljavec za njihovo vsebino, politiko zaščite in piškotkov ne odgovarja.

6. PIŠKOTKI IN JAVASCRIPT

Kot večina spletnih strani, tudi portal www.cvilimozek.si uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih zapišemo na vaš trdi disk. Zagotavljamo vam, da jih uporabljamo le zato, da vam olajšajo brskanje po naši strani in da v nobenem pogledu ne ogrožajo vaše varnosti ali kršijo vaših pravic do zasebnosti. Če boste piškotke onemogočili, bodo nekatere funkcionalnosti spletnega mesta, vključno s prijavo osebni profil na portalu, za vas onemogočene.

Za prijavo v portal morate imeti omogočeno tudi uporabo JavaScript-a.

7. ODGOVORNOST UPRAVLJAVCA

Podjetji nista odgovorni za:

 • škodljive posledice uporabe vsebin portala www.cvilimozek.si, za njihovo pravilnost, točnost, popolnost ali ažurnost;
 • kakršnekoli okvare ali izgubo podatkov, ki so posledica uporabe portala www.cvilimozek.si;
 • morebitne poškodbe programske opreme ali računalniške opreme, s katero uporabniki ali naročniki uporabljajo portal www.cvilimozek.si;
 • slabo delovanje ali nedelovanje portala www.cvilimozek.si zaradi motenj ali nedelovanja internetnega omrežja;
 • motnje delovanja portala www.cvilimozek.si, ki so posledica višje sile;
 • izgubo dobička ali poslovno škodo, ki bi lahko ali je nastala kot posledica napačnega delovanja ali nedelovanja portala www.cvilimozek.si;
 • netočne podatke uporabnikov, ki jih ti vpisujejo na portal www.cvilimozek.si;
 • netočne podatke, ki jih naročniki objavljajo na portalu www.cvilimozek.si;
 • morebitne nezakonite aktivnosti uporabnikov ali naročnikov na portalu www.cvilimozek.si;
 • katerokoli vrsto diskriminacije ali nadlegovanje uporabnikov portala www.cvilimozek.si s strani drugih uporabnikov ali naročnikov;
 • zbiranje in/ali shranjevanje kakršnihkoli informacij o kateremkoli uporabniku s strani drugega uporabnika ali naročnika portala www.cvilimozek.si;
 • zagotavljanje hranjenja komunikacije med uporabniki;
 • pregledovanje komunikacije med uporabniki, vendar si pridržujemo pravico do vpogleda v kakršnokoli obliko komunikacije uporabnikov v primeru suma kršenja pravil ali drugih težav.

8. REŠEVANJE SPOROV

Za reševanje sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. Morebitne pripombe in vprašanja v zvezi z uporabo portala www.cvilimozek.si lahko pošljete na elektronski naslov info@cvilimozek.si.