DRUGO

Marsikatera nosečnica ne ve, kateri pregledi jo čakajo v času nosečnosti, do katerih je upravičena in kateri zahtevajo plačilo. Nekatere niti ne vedo, da je potrebno spremljanje njenega in otrokovega zdravja skozi celotno nosečnost, da se spremlja in preprečuje morebitne zaplete.

Torej v času nosečnosti vam pripada deset pregledov pri ginekologu. V to spadata tudi dva ultrazvočna pregleda in dvoje laboratorijskih preiskav krvi. Prav tako spremljanje teže, pritiska, urina in krvi nosečnice, ter proti koncu otrokovega srčnega utripa ter lege. V primeru dodatnih zapletov pa se preglede in dodatne preiskave prilagodi potrebam nosečnice in otroka. Vse to krije obvezno zdravstveno zavarovanje, če imate urejenega. Dodatno pa si lahko plačate še kar nekaj drugačnih pregledov in testov, ko je pregled Nuhalne svetline.

Obnašanje in počutje nosečnice se skozi celotno nosečnost spreminja. Nekatere spremembe prenašajo v bolj blagi obliki, spet druge izjemno intenzivno.

Tudi želja po spolnosti je odvisna od vsake nosečnice in poteka nosečnosti posebej. Zdravstveno gledano pa v času zdrave nosečnosti omejitev za spolne odnose ni.

Podobno je s potovanjem, nosečnica sama bo presodila, kaj zmore in česa ne.

Primerjava z drugimi ali posploševanje pri vseh teh stvareh nima smisla in ne vodi nikamor. Namreč vsaka ženska je že tako sama po sebi unikatna in tako je tudi vsaka nosečnost zase drugačna. Tudi druga ali tretja nosečnost pri isti osebi nista nujno enaki prejšnji.

Pravil, ki bi veljala za vse, ni. Če boste to upoštevali boste lažje prebrodili nosečnost, ker boste zaupali vase oz. boste vaši nosečnici lažje stali ob strani.