Nasilje

Po internetu je zaokrožil posnetek nasilja nad nekim sirskim dečkom (mislim, da v Angliji). Na jok mi gre. Na bruhanje… Kdo vzgaja tako krute otroke/ljudi? Kot da ni dovolj, da je moral pobegniti iz vojne. Kot da ni dovolj, da je v tuji državi, kjer najbrž ne pozna nobenega. Kot da ni dovolj, da je v novi šoli, okolju, obkrožen z neznanim. In potem se spravljajo nanj. Na posnetku ima roko v mavcu, pravijo, da od prejšnjega napada.

In ta ‘junak’, ki ga nadleguje in ustrahuje, zraven seveda njegovi ‘prijatelji’ to snemajo in so na sploh frajerji.

Zakaj?

Zakaj je to potrebno? Zakaj smo kruti eden do drugega? Življenje je že samo po sebi težko, vsak ima svoje probleme in stiske, čez katere mora. In potem se boji še na vsakem koraku.

Ne bom krivila staršev 100%, ampak vsaj nekaj vpliva pa vendarle ima njihova vzgoja. Ja, v družbi imamo močnejše in šibkejše ljudi/otroke. Ali to pomeni, da se morajo zato močnejši spravljati na šibkejše?

Kdo jim da pravico, da jih nadlegujejo? Kako ti sploh pade na pamet, da bi neko bogo bitje, ki ima že tako ali tako dovolj gneva, še bolj poteptal? Zakaj si potem v naši družbi frajer in oh in sploh?

Sram me je. Sram za našo družbo. Jokam z vsemi, ki si ne upajo v šolo, celo razmišljajo o samomoru in podobno.

Vsi vi ustrahovalci pa se zamislite. Ali ne bi raje podali roke temu otroku in ga z dvignjeno glavo pospremili v/iz šole? Nikoli ne veste kakšno je življenje drugega, lahko pa si predstavljate. Še posebej, če VESTE, da je begunec iz Sirije. Ali ste se vprašali kdaj, kako zgleda vojna? Niste, ker imate vsega preveč. Ta otrok pa je to doživel. Bežal pred streli, bombami, nevedoč, če bo preživel.

Ustrahovanje (bullying) in nasilje bi morala biti strogo kaznovana. In tudi tisti, ki ‘samo gledate’ in ničesar ne ukrenete, ste isti. Zamislite se, kako bi bilo vam na drugi strani. Starši, potrudite se in ne vzgajajte takih otrok/ljudi.

Vsi, ki ste na drugi strani…ostanite močni. Vem, težko je. Ne bo večno trajalo, obljubim. Glavo gor in pogumno naprej. Prijavite nasilneže, povejte staršem, pokličite telefon za pomoč, karkoli.

VELIK OBJEM VSEM, KI TRPITE! <3

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.