Koliko se človek spreminja skozi življenje?

Kakšni smo otroci, je odvisno od genov (pa ne samo eno generacijo nazaj), od sredine, v kateri odraščamo in od vodnika, vodnikov, ki nas spremljajo v tem obdobju. To zagotovo drži. Kaj pa potem, ko odrastemo?

Seveda so tu še vedno geni, ki jim ne moremo uteči. Meni se zdi, da običajno delujejo na fizičnem nivoju. Ko mi telo poskuša nekaj povedati, kljub temu, da s svojim razmišljanjem hočem razumeti nekaj povsem drugega. Ali pa je obrnjeno celo v drugo smer. Torej, da s svojim razmišljanjem skušam dopovedati telesu, kaj naj počne. Zna biti, da sta obe možnosti verjetni. Gre za dejstvo, da sta obe področji prisotni v našem odraslem obdobju.

Sredina, v katero smo postavljeni. A veste, da jo je mogoče izbirati ;-). Torej, če nam krog ljudi, v katerem smo trenutno, povzroča nelagodje, in se tega zavedamo, potem to lahko spremenimo. Ne gre brez poguma, pa vendarle.

Vodniki. Naši heroji. Zagotovo se nam dopade kdo, kateremu bi »sledili«, postanemo pa zagotovo previdni. Kajti, tisto, kar z leti naberemo, so izkušnje v različnih situacijah in tako kot šahovski mojstri, naše poteze lahko in MORAMO premišljeno izbirati!

In ko opazujem druge, kako se spreminjajo. Nekatere lastnosti, nekatere osebnostne poteze ostajajo. Zakaj? O tem kdaj drugič.

Nikakor pa ne izvajajte takega ali onakega nasilja nad seboj. Poslušajte se, tako telo kot um.

Privoščite si jutranjo kavo v miru s sabo.

Srečno!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.