A je že Božič?

No, vsako leto je slabše. Dobesedno trgovci počakajo na 2. november in že obešajo okraske, prodajajo darila in vse kar je potrebno za Božič.

2 meseca prej!!

Za moje pojme katastrofalno. Ko dejansko pride Božič smo že vsega naveličani in ta čarobni čas izgubi ves pomen. Ko se začne, si nekako vznemirjen, vendar pa 2 meseca tega čakanja in bombardiranja z vseh strani uniči vse.

Zakaj je to potrebno? Ja, potrošniška družba. Zanima me, kdo je bil ta faca, da se je domislil denarja, zapravljanja in obkladanja z darili. Res. Okoli ušes bi ga. Ali ni bilo bolje in lažje, ko si si lepo sam poiskal toliko hrane, kolikor si je potreboval in mogoče s sosedom zamenjal krompir za korenje? Vsi srečni.

Dan današnji pa vsi garamo za tistih 5 minut užitka. In da bomo lahko pokupili vse kar je. Česar je itak preveč. Preveč hrane, preveč tehnologije, preveč. Še vedno pa večina komaj pride iz meseca v mesec.

In potem namesto nekaj dni pred Božičem, 2 meseca kupujemo. Pa še tole, uuuu pa tale okrasek je res lep, ooo tole bo super darilo za Petra, bo pač dobil tri. Pred tem pa še seveda Miklavž. Včasih je Miklavž nosil mandarine in kakšne nogavice/rokavice, zdaj pa so to darila po 20 evrov in še več.

Kaaaaaaam? Kdaj je dovolj? Najbrž, če ne bi bilo 1.novembra, bi že konec septembra začeli z božično-novoletno sago. Fuj in fej.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.