Tehnična podpora (1. del)

Pred kratkim sem naletel na težavo pri nekem programu, zato sem se odločil kontaktirati tehnično podporo (ameriškega) podjetja, ki ga razvija.

Opazil sem, da imajo možnost direktnega pogovora z zaposlenimi, tako da sem kar na tisto hitro kliknil.

Minuto kasneje me je povezalo z agentom in začele so se akrobacije.

Razložil sem problem in dobil možno rešitev. Nisem je mogel takoj preizkusiti, ampak agent je pogovor zaključil in zadevo označil kot rešeno. Rekel sem si dobro, mogoče pa bo stvar res delovala zdaj. Ni, ampak sem pa opzail nekaj več detajlov o tem kaj se dogaja.

Grem nazaj na “live-chat”, dobim novega agenta, ki najprej vpraša kaj je problem. Stvar imajo tako zasnovano, da preden sploh lahko dobiš agenta, moraš izpolniti nek obrazec, kjer ŽE opišeš problem, ki nastopa, torej bi moral vsakdo od teh agentov imeti dostop do tega.

Rečem si dobro, pač copy-pastam tisti opis in pošljem. Nato vpraša če sem naredil, kar je predlagal prejšnji agent. Odgovorim da ja, nato dodam svoje nove opazke pri problemu. Čez nekaj minut agent pogovor enostavno zapusti brez kakršnegakoli odgovora.

Rečem si dobro, spet izpolnim vse in kontaktiram novega agenta. Spet me najprej vpraša, kaj je problem. Spet copy-pastam svoj opis od prej. Tokrat dobim zelo specifična navodila, ki jih nato uspešno izvedem, a problem še vedno ostane, agent spet zapre zadevo kot rešeno.

Rečem si … čakaj, kolikokrat sem si to že rekel do zdaj? Takrat sta bili že 2 uri odkar sem se začel ukvarjati z danim problemom  in čisto nič se še ni premaknilo, dal sem pa čez že 3 agente. Šele ČETRTI je uspel ugotoviti, da je problem pretežak za njih in ga je posredoval razvijalcem.

No, tudi z njimi nismo uspeli zadeve rešiti, tokrat zaradi tega, ker sem imel jaz že vsega vrh glave in sem pač na sredi odnehal.

To je bila sicer res tehnična podpora iz druge države, ampak saj pri nas ni prav zelo bolje …

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.