Sposobnost reči ne!

Večina majhnih otrok pride enkrat v fazo, ko govorijo bolj kot ne samo »ne«, ker to pač najbolj pogosto slišijo od svojih staršev 🙂 zanimivo, kako je potem v odrasli dobi nekaterim ljudem to enostavno besedico zares težko ponoviti.

In pri tem mislim predvsem tisti »ne«, ki pomeni postavljanje meja, zase. Zakaj nam je res težko reči ne, ko si nečesa ne želimo, ko nam nekaj ni všeč?

Namesto tega počnemo stvari, gremo na dogodke/srečanja, se družimo z ljudmi in še kaj podobnega, samo zato, ker mislimo, da bomo s tem nekomu naredili uslugo, ali pa da bi v primeru da ne gremo koga užalili ali kaj tretjega.

Ne pomislimo pa nase, na to kako to vpliva na nas, ali pa na tiste, ki nam veliko pomenijo oz. so zaradi tega morda prikrajšani za naš čas, za našo energijo, za nas.

Po drugi strani pa vse prevečkrat rečemo ne stvarem, ki bi lahko bile dobre za nas, pa smo preveč utrujeni, nimamo časa, ne vemo kaj pričakovati…a je običajno daleč od tega.

Ni enostavno,reči ne negativnim ljudem in dogajanju, ampak je nujno. Nujno da se postavimo zase, nujno da si postavimo prioritete, nujno da poskrbimo za tisto, kar nas osrečuje in zaradi česar se počutimo dobro. Vse ostalo, ljudje ali dogajanje, pač niso vredni našega časa, naše energije, še najmanj pa naših skrbi ali živcev, če se zavestno od tega oddaljimo.

Postavite se zase, vzemite si vsaj trenutek, to vam pripada!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.