Mati zemlja

Zadnje čase spremljamo vse te naravne katastrofe in skoraj smo lahko veseli, da je pri nas samo kakšno neurje in vročina.

Požari v Grčiji, poplave po Evropi, vročina v polarnem krogu itn. Že dolgo govorim, da nas bo draga mati Zemlja nekega dne imela dovolj in preprosto zbrisala s svojega obličja. Zgleda, da se ta dan približuje .

Kako tudi ne bi? Uničujemo in izkoriščamo jo do onemoglosti in še nam ni dovolj. Nekoč lep planet se kopa v smeteh in je onesnažen do neprepoznavnosti. Dala nam je vse, mi pa smo seveda po človeško to požrešno izkoristili in še nam ni dovolj.

Namesto, da bi zanjo lepo skrbeli in bili hvaležni za sonce, vodo, zrak, drevesa, živali in letne čase, raje pobijamo, mečemo smeti naokoli in sekamo drevesa.

Zakaj? Za naše udobje, seveda. Kaj pa drugega. Ker človek je ‘superioren’ in mu seveda vse pripada. In seveda narcisoidni in egoistični ljudje ne bomo/do odnehali, dokler nas ne bo pokopalo.

Tako, da v bistvu dragi materi Zemlji privoščim, da nas izbriše in v miru zadiha. Saj si niti slučajno ne zaslužimo vseh dobrin in lepot, ki nam jih daje. In še to brezplačno.

Zamislite se malo in poberite kakšno smet več in kupite izdelek, ki ne škoduje živalim.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.