Drama!

Vse dan današnji je drama. Peklenska vročina, polarni mraz, orkanski veter, grozljiva reakcija,… Mediji iz vsega naredijo dramo. Posledično smo ljudje panični. Bili smo v ‘najbolj vročih dneh’, ‘vročinskem valu’, prišli so ‘najhladnejši dnevi z močnimi nalivi’ blaaa blaaa blaaaa.

Ni vsaka stvar ekstremna. Ekstremno mi je bilo na primer, da je ženska 10 ur preživela v morju ponoči. Brez vsega. Se pravi plavala je 10 ur. To je nekaj vredno omembe. Ne pa da je vsak pojav zadnja leta katastrofalen in rekorden.

Potem takem bi moralo biti poletje lepo nekje med 18 zjutraj in 26 čez dan, zima 0 zjutraj in 7 čez dan ali kako? Mislim, da ne živimo v nobenem ekstremu. Pač poletje je vroče, še hvalabogu, da je. Nimamo pa 45 stopinj, ko ne moreš stopiti iz hiše. In ja, pozimi imamo nekaj stopinj pod ničlo, ne pa -60 kot eskimi.

Pravijo, da itak kmalu ne bo sploh več letnih časov. Torej bi morali biti veseli, dokler se sploh še dogajajo spremembe pri letnih časih.

In ne, ni šokantno, da se je nekdo v neki vasi peljal s kolesom pijan. Narobe? Seveda. Šokantno? Niti slučajno.

Saj razumete o čem govorim. Vsaka novica je udarna, šokantna, rekordna. In temu primerno norimo in hitimo in se obremenjujemo, kaj bo zdaj. Kakšne bodo posledice teh dramatičnih dogodkov?

Ljudje, že tako je dovolj drame v našem življenju, ne delajmo še dodatne s stvarmi in dogodki, ki res niso nekaj posebnega.

Grem se oblečt zaradi polarnega vikenda…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.