Učenje novih stvari

Ugotavljam, da se moj sine težko loti novih stvari, dokler ni prepričan, da jih že zna. Na primer vožnja kolesa. Pri dveh letih si je zaželel kolo. In kot navdušena mati, nebodigalen, hitro kupim kolo. 2 leti se ni usedel nanj. S poganjalčkom je šibal kot profesionalec, kolo…nočna mora. Jok in kričanje in tresenje, ko je prišel čas, da bi se usedel na kolo. No, sedaj se je končno usedel in se tudi veselo vozi, ampak s koleščki. On bi brez, ampak ko jih odstranim, se noče več peljati. Ahhhhh.

Podobno je bilo s plavanjem. Dokler ni prišel do vode, je bil navdušen, kako bo plaval. In spet, mati v nabavo, rokavčki, črv,… In spet nič. Namakal je noge, se igral, dlje od gležnjev ni prišel. Nesla sem ga s sabo v globjo vodo in ga držala, da bi malo poskusil plavati (opremljen z vsem, seveda). Ne. Čakam, da se bo odločil, da zdaj ‘zna’ in bo vsaj malo zaplaval. Naj omenim, da se mi zdi znanje plavanja ekstremno pomembno, saj sva veliko okoli vode in sem paranoična, da bi padel noter, ker pač ne zna plavati. Niti se držati nad vodo. In to bi moral znati vsak, saj nikoli ne veš, kdaj boš pristal v vodi.

Naslednji izziv je bilo smučanje. Sama zelo rada smučam in sem vsakič smučala brez njega. Seveda si je želel z mano in tako sva se odpravila, da se bo naučil smučati. Tokrat sem že vedela, kaj in kako in sem si opremo samo sposodila (pametno, kaj?). Ne rabim omenjati, koliko časa vzame ‘opremljanje’ v smučarsko opremo. Skratka prideva na sneg, najdem skupinico, ki se je učila smučati in ga ‘podtaknem’. Spretno se odstranim iz vidnega polja (vsi vemo, da se otroci prej naučijo stvari, če jih uči nekdo drug-ne starš). Iiiiiiiiiin čez 10 minut sem že nazaj, ker gospod se nočejo niti na smuči postaviti, kaj šele se poskusiti malo zapeljati.

Zgleda misli, da vsako novo veščino pač kar znaš od rojstva, ker si pač kul. In vidim, da nima ravno veliko potrpljenja za učenje novih stvari. Vseeno računam na to, da ko se mu bo zdelo, da zdaj pa nekaj zna, bo poskusil. Letos spet upam na plavanje… Potem pozimi na smučanje. Drsanje pa mu že gre, juhuuuu.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.