4P – neprecenljivo!

Štirje otroci pomenijo res naporne dneve in noči, veliko odrekanja, testiranje živcev, pomanjkanje energije, vsakodnevno ponovno poglabljanje v svoja prepričanja in neskončno mnogo manjših in večjih odločitev, ki jih prinaša vsak trenutek vsakega dne.

A imeti štiri otroke pomeni tudi vse lepe, dobre, vesele zadeve vsaj štirikratno. Zjutraj te stiskajo in objemajo kar štirje sončki, pri pripravi mize, kuhanju in še čem ti pomagajo štirje pari rok. Štirikrat greš čez vse prve nasmehe, korake, besede, dosežke,… Vse je bolj intenzivno in vse je bolj izrazito.

vozičkanjeZame osebno pa so neprecenljivi trenutki, ko se izkažejo v nepredvidljivih situacijah eden do drugega;

Čeprav sta se še isto sekundo prerekala kdo bo sedel kje, je veliki bratec poskrbel za mlajšo sestrico in jo potegnil k sebi iz dežja, da ne bi bila mokra.

Nikoli nisem naročila starejšima, da morata paziti na prehrano mlajših dveh (alergikov), ker to res ni njuna naloga. Pa je kljub temu veliki brat privlekel mlajšega za roko k meni in mu preprečil da bi pojedel piškot, ki ga je dobil od neke tretje osebe.

Ko eden od njih joka, takoj drugi prihitijo na pomoč, sploh najmlajšemu potem berejo pravljice, ga zabavajo, sprehajajo.

branje knjigVedno delijo drug z drugim hrano, sploh sladkarije, ki jih dobijo, poskrbijo da imajo vedno vsi.

Vsak dan po šoli in vrtcu, ko se ponovno vidijo, se objemajo, kot da se niso videli že reeees dolgoooo.

Iz solidarnosti, ker smo enega od njih pobrili, ker je imel uši, so si nekaj časa želeli celo vsi isto frizuro.

 

Tovrstnih zgodb, dogodivščin, trenutkov je mnogo mnogo…in njihova povezanost je neverjetna. Vsekakor pa vredna vsake neprespane ure, vseh živcev, utrujenosti in še česa!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.