4P – nori september

Se samo meni zdi, ali je septembrski tempo življenja nekako klasičen tempo krat 5? Pri čemer že naš klasičen tempo življenja ni ravno počasen, kaj šele dolgočasen. Pa še ves ta dež…

V september, ki ima samo 30 dni (ja prav zares bi pomagalo če bi jih imel vsaj 31), moramo stlačiti 4 roditeljske sestanke, kupovanje dodatnih zadev za šolo, za katere smo izvedeli šele z začetkom pouka, kupovanje potrebščin za vrtec, ker je tudi to že postalo čisto prava mala šola, vse dneve/ tedne odprtih vrat v različnih športnih društvih, ker večina (3 od 4) najinih otrok želi hoditi na eno dejavnost in bi radi to prej seveda preizkusili. Ob tem je seveda smiselno omeniti še kakšno službo, v katero naj bi odrasli odgovorni starši hodili, da o zdravstvenih pregledih, ki so v mesec september padli »samo« trije, sploh ne začnem.

peščena uraPri čemer realizacija vsega tega izgleda nekako tako, da je prvi teden septembra še pod pretvezo, da je vse umirjeno in potem se začne vse to letanje in usklajevanje, kombiniranje varušk z vsemi obveznostmi. V zadnjih tednih je to večkrat izgledalo tako, da pride k nam domov kakšna od prijaznih varušk (beri: babic, dedkov, tetic) midva pa vsak na svoj konec z ali brez kakšnega otroka.

Šele 21.9. smo, meni se pa zdi da traja september že nekje pol leta in da časa kar ni dovolj. Ker je še vedno september, se slepim, da bo oktobra kaj bolje, ko vsaj roditeljskih sestankov ne bo, se bodo pa začele potem vse te dejavnosti, ki jih bo letos razmeroma malo (3 na 4 otroke – nismo ravno zagovorniki tega, da se posameznega otroka zbombardira s 5imi dejavnostmi), redni pregledi pri pediatru, zobozdravniku, alergologu, dermatologu in zagotovo še kakšnemu –logu, samo koledarja nimam pred sabo J pa še to ob predpostavki da so seveda vsi zdravi.

deževni septemberBilo bi bombastično če bi obstajala plačana služba, kjer bi namesto po trgovinah kot mystery shopper hodil od zdravnika do zdravnika in podajal mnenje o tem. Takoj podpišem 🙂

Srečo imava da so resnično precej zdravi in da pobirajo samo res čudne stvari, ki pa se nasploh dogajajo bolj redko 🙂 tako da Novakovi smo povsem normalna družina, ane?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.