4P – morski dnevnik (2. del)

Torej počitek po kosilu, ki v povprečju traja kako uro in pol. Spet če mam srečo otroci spijo sinhrono, če jo imam manj nekateri ravno zaspijo ko se kakšen že zbudi.
Temu sledi malica in počasi priprava na ponoven odhod na plažo. Pred odhodom je potrebna priprava pripomočkov za sabo, ki so sicer res minimalni –  brisača, rezervne kopalke, rokavčki, plenica, robčki, krema za sončenje in voda. To je nekako nujno, vse ostalo pa je luksuz, če otroci želijo kaj posebnega s seboj imeti (beri: maska, kanglice, lopatke, žoge,…) morajo to na plažo in iz plaže tudi nesti.

Po kopanju se, odvisno od temperature zraka in ure, še nekaj časa zadržujemo na plaži, potem pa nazaj k prikolici. Priprava dveh različnih večerij. Če mi v tej točki ostane še kaj energije (ja nekje 5x na teden se tudi to zgodi 🙂 ), se res potrudim, da ju pripravim obe hkrati, da lahko jemo oz. jedo vsi naenkrat. Če to ne znese, potem prvi poje najmlajši, ki gre tudi spat že ob pol sedmih in ostali za njim. Po večerji se še nekaj časa igrajo, ob osmih pa ponovno izlet na umivanje in potem pride čas za spanje.

Če pride priložnost za najstarejšega ali za tiste, za katere presodim, da so dovolj stari za to, poskušam organizirati oz. jih poslati na kakšen disko večer ali izlet v mesto ali kaj takšnega, da so malo dlje pokonci ali kaj podobnega. Vendar pa to vsakič znova pomeni, da dobim malce podivjane nazaj, na kar se moram že vnaprej pripraviti.

Ozadje morjeMnogokrat dobim oz. dobiva vprašanje, zakaj morajo na morju iti tako zgodaj spat, ker saj je še dan in se še veliko dogaja in podobne zadeve. Sicer je načeloma to najina stvar, a za lažje razumevanje…najprej zato, ker so tega navajeni in če gredo kasneje so tako razštelani, da dlje časa traja da zaspijo in spijo potem nemirno (veliko govorijo ponoči v spanju, se zbujajo, premetavajo…), potem zato, ker zjutraj kljub temu vstanejo okoli šestih, pol sedmih.  Osem ur za tako majhne otroke je premalo spanja. Če bi jih navadila da hodijo spat ob desetih ali še kasneje, bi s časom najbrž tudi spali zjutraj dlje, ampak to ni praktično ne za vsakodnevno dogajanje in hodit v šolo in ne za hodit na plažo, namreč ob dveh otrocih z občutljivo kožo in sončnim žarkom, kakršni so dan današnji je res pomembno, da se zjutraj odpravimo čim prej. Sploh pa tako majhni otroci po mojem mnenju nimajo kaj početi pokonci po osmi uri zvečer. In kar je najbolj pomembno, tudi jaz oz. midva potrebujeva kakšen trenutek zase. Po 14ih urah popolne predanosti in usmerjenosti v njihove želje in potrebe, si brez slabe vesti vzamem/vzameva še nekaj uric zase oz. za naju. Navsezadnje je to tudi moj oz. najin dopust ane 🙂

En teden v vlogi mame samohranlike sem že preživela, drugi teden se odvija prav zdaj. Moram reči, da je precej manj naporno kot lani, ko sem sicer bila noseča, ampak so bili pa »samo« trije. Vesela sem, da so oni veseli in da se imajo lepo. A pridejo res nepredstavljivi trenutki, ko brez raznoraznih cvetk v dobro in v slabo smer ne gre…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.