Stiska mame štirih

Imam štiri čudovite sončke, tega sem si vedno želela in za nič na svetu ne bi želela, da je karkoli drugače. Vse to pa še ne pomeni, da je zadeva enostavna. Ja res je najbrž precej lažje ob zavedanju da si si tega želel, kot bi bilo, če si ne bi, pa bi se vseeno znašel v taki situaciji…

Ena od večjih stisk je vezana na samo logistiko, premalo rok in premalo časa, da bi se lahko res vsakemu otroku posvetil v enaki meri. Ker tudi niso vsi stari enako, ne potrebujejo enakih stvari, kar je včasih odlično, večkrat pa težava.

Precejšen izziv je tudi, da otrokom dopoveš, da so za vse ista pravila, ampak da v bistvu ne velja za vse isto, ker niso vsi enako stari. Od otroka starega dve leti pač ne moreš pričakovati iste stopnje samostojnosti kot od otroka pri šestih letih.

Še najbolj ironično je najbrž to, da se večino časa dereš na njih, naj se že nehajo dret eden na drugega.

mama1Včasih se zgodi, da res obžalujem kakšno zadevo, ki sem jo izrekla ali storila. Največkrat pa si želim, da bi razumeli, kaj vse naredim oz. s partnerjem narediva za njih. Pa ne da bi hotla kaj od njih na ta račun, ampak samo zato, da bi razumeli, zakaj je vsake toliko potrebno, da se od njih fizično odmaknem…

Večkrat dnevno se vprašam, ali bom sploh še kdaj sposobna narediti kaj drugega kot previjati, kuhati, prati in sestavljati kocke. Občutek, da delujejo samo še osnovne funkcije je včasih res moreč.

Čeprav se od prvega otroka pripraviš na to, da so otroci nepredvidljivi in da nikoli ne gredo stvari tako, kot si jih zamislimo, me včasih to še vedno vrže iz tira.

otrokPo eni strani imam občutek, da bom vsak trenutek pregorela, po drugi strani pa vsak dan znova ustanem in naredim za njih vse, kar je potrebno.

Očitno vse to paše v funkcijo mame, zanimivo, ko omeniš, da razmišljaš o otrocih vsi govorijo samo o tem, kako je vse super fino in fajn. Iskreno? Na koncu dneva te stvari res premagajo vse ostalo, pa naj bo kar že :-)

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.