Poroka – moja ali …?

Ja kdo bi si mislil, tudi za naju se zelo hitro bliža ta dan. Zadevo sva zastavila zelo enostavno in preprosto, pa vendar je cela množica zadev, ki jih je potrebno urediti. Sama sem pri vsem skupaj malce razpeta… po eni strani so mi všeč določene tradicionalne zadeve, po drugi strani pa bi rada ostala zvesta sebi.

Najhuje je, ko poskušaš ustreči vsem…ne vem, nekako to res ne gre. Po eni strani si želim, da bi se ljudje zabavali in veselili z nama, po drugi strani pa v skrbi za vse druge pozabljam na stvari, ki so pomembne nama. Navsezadnje je najin dan!?

Včasih res razumem tiste, ki pobegnejo v kakšne tople kraje in se vrnejo poročeni. Ampak zdaj smo tukaj….

poroka naravaV tem procesu so mnogi taki, da lepo vprašajo, kakšne so želje, so pa potem tudi tisti, ki uveljavljajo svoje želje, tako bližnji kot tisti, ki s tvojo poroko zaslužijo.

Zanimivo je to, da z vsakim s katerim se pogovarjaš (cvetličarji, slaščičarji, prodajalci,…) pričakujejo da boš že vse vedel in imel naštudirano. No iskreno? Nisem ena tistih, ki že od malega sanja o sanjski poroki in si tudi ne predstavljam, da bi se s pripravo poroke ukvarjala dneve in noči kakšno leto dni ali še več. In s tem ni nič narobe, samo jaz tega enostavno ne bi zmogla. In tako tudi nisem vedela, kaj vse se pričakuje, kaj vse naj bi bilo, kaj bi morala.

Torej kakšen šopek si želim? Nimam pojma, najraje ga ne bi imela, nekako nisem za rože, jih raje pustim čebelicam.

Kakšno obleko pa bi imeli? Morsko deklico, princesko, dolgo-kratko, A-linijo? Am…belo pač?

Kakšen pa prostor, kakšne pa prstane, kaj vgravirano, kako pa avto okrašen, kaj pa, pa to in to in tisto…

Pa ne da mi je kar vseeno za vse to, ampak zares iskreno ne vem in zares se želim poročiti s svojim partnerjem in očetom mojih otrok, ker ga imam tako zelo rada, a je zato res pomembno kakšne rože imam v šopku? (no v bistvu je kar precej če je prav on alergičen na cvetni prah :-))

Če se vrnem k bistvu, kdaj se upošteva najine želje, tudi če to pomeni, da nekih klasičnih zadev kot je šopek rož pač ni in kdaj moraš nekatere stvari pač narediti tako »kot se spodobi«?

poroka prstaniPo mojem mnenju bi pač razen formalnega dela, kjer moraš reči kar pač moraš, podpisati kar pač moraš in imeti dve priči, da zadeva sploh velja, vse ostalo moralo biti po željah bodočih zakoncev. Tudi če to pomeni, da bomo nazdravili z bezgovim sokom, da bo v šopku namesto rož Rum kokos in da bomo namesto, da bi poštrikani sedeli za mizo, pač skakali gumitvist!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.