Virus Herpes Simplex

Najbrž se je marsikdo od vas že srečal s to vrsto virusa Herpesa. Gre za najbolj »običajen« Herpes, ki se pojavi na ali pa v neposredni bližini ustnic. Če ga sami niste imeli, pa zagotovo veste, kako izgleda. Zadeva je precej neprijetna, če mehurček poči, se zadeva tudi razširi, občutek je pekoč, boleč, skeleč, skratka skrajno neugoden.

V naši družinici smo sedaj že kar nekako znani po tem, da imamo neobičajne zdravstvene težave in tudi naš najmlajši član ne zaostaja s tem, da je nekaj posebnega. Običajno podpiram to, da smo vsi nekaj posebnega, unikatni in drugačni. Ampak ko gre za zdravje, bi si pa res želela kakšne bolj povprečne zadeve…

20170110_141140A žal na to ne morem vplivati in kakršne izzive nam življenje prinese, jih je potrebno premagat. In kaj ima vse to veze s Herpesom?

Začelo se je z nekaj mehurčki na zadnjem delu glave mojega štirimesečnega sinka. Najprej je sicer izgledalo, kot da bi morda lahko šlo za norice, a že naslednji dan se je izkazalo, da nimamo te sreče. Zakaj sreče? Teh nekaj mehurčkov se je namreč izredno uspešno razširilo čez njegovo celo glavo. 20170116_062315Si predstavljate kako vas moti tisti eden mehurček na ustnici? Sedaj pa si predstavljajte, kako zelo mora boleti, peči, skeleti, srbeti in še kaj, če jih imate po glavi v istem trenutku tam nekje med 50 in 70. Prešteti jih je bilo nemogoče, saj so še Herpesi imeli svoje Herpese.

Ker je bilo vse to na glavi, je seveda bilo nemogoče, da ne bi ponoči, ko je spal, ti mehurčki počili in se uspešno širili. Kaj storiti? Pravzaprav nič. Umivati nežno z antiseptičnim milom, pod nobenim pogojem kopati, samo tuširati. Nobenih krem, ničesar!! V zaključni fazi sem sicer dobila Virolex, ampak tistih 5g za celo glavo…lahko rečem da ni prišlo nič kar zelo prav.

20170119_140212Po nekih treh tednih se je zadeva vendarle nehala širiti in so se vsi mehurčki posušili, sedaj pa morajo še stran pasti vse kraste. Moram reči, da ga je bilo gledati srce parajoče, ampak malček je vse to prenesel stoično in z nasmeškom na obrazu. Spoštovanje res, ker si niti predstavljati ne morem, kaj je moral prestajati…in običajno sicer ne objavljam slik svojih otrok, ampak ker je to izredno zdravstveno stanje o katerem je izredno težko najti kakršnekoli ustrezne slike, bom tokrat naredila izjemo.

Napisal/a

1 Komentar to “Virus Herpes Simplex”

  1. tinika12 says:

    Ubošček,a ste ga že ozdravli?

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.