Atopijski dermatitis – SPET???

Ko ima tvoj tretji otrok kar precej resno obliko Atopijskega dermatitisa in alergije na določena živila, si ne moreš pomagati, da pri četrtem otroku, starem skoraj tri mesece, ne pomisliš, da možnosti za vse to žal obstajajo.

Čeprav sem večinoma optimist, pa sem tudi realist. Ob vsaki pikici, izpuščaju, rdečem območju na njegovi koži se je oglasil nek mali glasek tam zadaj, kaj pa če? A sem vse to poskušala nekako zatreti in seveda upati na najboljše.

baby1Žal je ta glas postajal vse bolj glasen, ko nobena negovalna krema, naravna ali malo manj naravna, olivno olje in nasploh karkoli, kar smo mirne vesti uporabili, brez da bi nas skrbele kakšne posledice, enostavno ni pomagalo. Morda se je stanje malenkost izboljšalo, vendar pa so težave ostale.

Ni veliko trenutkov v življenju, ko si človek želi, da ne bi imel prav. Res močno sem si želela, da ne bi imela prav in da ne bi šlo za Atopijski dermatitis. Žal vse kaže na to, da sem imela prav 🙁

baby2Takoj so me dali na dieto brez mleka in jajc, pregled pri alergologu pa sledi v januarju. Močno si želim, da ne bi šlo za tako resno obliko, kot je bila pri njegovem starejšem bratcu. Zaenkrat malček vse skupaj dobro prenaša, tudi dobro spi in se ne praska. Vsekakor je prednost to, da sedaj že vemo, kako se z zadevo spopasti, kaj storiti in kaj nas čaka ob morebitnem poslabšanju.

Ne glede na to, kaj sledi, bomo zmogli, zmagali in našli ter nudili podporo tistim, ki se spopadajo z enakimi ali podobnimi izzivi, upam samo, da malček ne bo tako zelo trpel, kot je njegov starejši brat…

Napisal/a

1 Komentar to “Atopijski dermatitis – SPET???”

  1. tinika12 says:

    Rada bi prišla v kotakt z vami.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.