Spet pregled…

Ko imaš tri otroke, res nikoli ni dolgčas in ko so še tako zelo majhni, skorajda ne mine teden, da ne bi bil na urniku tudi kakšen zdravniški pregled.Lahko zato, ker je pač na vrsti, ali pa zato, ker je kdo bolan…

Tokrat je bil na vrsti redni pregled pri pediatru, saj je naš najmlajši dopolnil šest mesecev.

Vse skupaj je seveda potekalo precej rutinsko, vsaj sprva. Potem pa so se pokazale posledice dejstva, da je malček 12 dni preživel hospitaliziran, da je alergičen na tri glavne skupine živil in da je prejšnji teden staknil neko virozo.

Vse to vpliva na rast in razvoj otroka. In pri tako majhni starosti že dnevi lahko pomenijo razliko, kaj šele tedni ali meseci.

Na našo veliko srečo, je ostal razvojno na pravi poti in kljub vsemu kar je že dal čez, ni zaznati, da bi zaostal. Čeprav načeloma ne dam prav veliko na statistko in povprečje, je bilo enkrat za spremembo dobro slišati, da se razvija, kot naj bi se otrok v njegovi starosti.

Situacija pa ni tako zelo ugodna ko gre za rast. Namreč v slabih dveh mesecih je pridobil samo 200g, kar je občutno premalo, zrastel pa je za dva centimetra.

Glede na to, da je imel v bolnici drisko zaradi antibiotikov in da njegova dieta izključuje vse tisto, kar običajno prinaša kalorije oz. pomaga v rasti, je vse to sicer razumljivo, skorajda pričakovano, nikakor pa ne dobro.

Če upoštevamo, da se je rodil s konkretnimi 4800g, jih ima danes zgolj 6940g. Še dobro, da se je rodil z malo rezerve, drugače bi bil pa res čisto koščen in shujšan, kljub temu da ob vsakem obroku (5x na dan) poje dobrih 200g hrane. Ampak če so to samo korenčki in jabolka, ni čudno da ne pridobi na teži bolj.

Naša prehrana v prihodnje bo torej osredotočena na to, kako tistih nekaj živil, ki jih zaenkrat preverjeno lahko poje, uporabiti v takšnem razmerju, da bo dobil, vse kar njegovo telo potrebuje da bo rastlo in se razvijalo…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.