Drobna dejanja velikega pomena

Včasih potrebujemo kakšen dogodek, da nas malo prizemlji in da začnemo ceniti majhne stvari in tiste stvari, ki so res pomembne.

Vse prevečkrat se obremenjujemo z nepomembnim in običajno so prav težave z zdravjem tiste, ki nam omogočijo nov pogled na življenje.

Ko pogledam svoje življenje nazaj, se spomnim tistih nekaj sicer drobnih stvari, ki pa jih najbrž ne bom nikoli pozabila…

V zadnjih letih za veliko takih neprecenljivih malenkosti poskrbijo moji otroci. Ko sva bila z najmlajšim v bolnici, sem od njega že drugič dobila prvi nasmeh. Skoraj dva dni je bil namreč precej v slabem stanju, pred tem pa izredno živahen in nasmejan. In ko se je drugi dan le nasmehnil, sem zajokala od sreče…nikoli ni bil v kakšni resni življenjski nevarnosti, a mislim da ni potrebno razlagati, kako zelo sem bila v skrbeh. Ta nasmešek mi je povedal in pokazal, da bo še vse dobro.

Večkrat sem utrujena in zaspana, ampak dober mesec nazaj sem bila res slabega počutja in sem se za trenutek usedla na kavč. Prihitel je moj najstarejši sin: »Mami, a si v redu?«

Nič drugače ni bilo kot kakšen drug dan, nič niti nisem rekla ob tem, pa je takoj začutil, da je nekaj drugače.

Posebnost moje hčerke pa so objemi, stiskanje, ona se mora večkrat dnevno pri nekom stiskati. A tisto, kar ob tem naredi le nekaj izbranim je, da te ob objemu še potreplja po rami oz. hrbtu, kot bi hotela reči »saj bo«. Četudi nisi zares slabe volje, si zaradi tega brez dvoma takoj boljše.

Potem pa je tukaj še moja boljša polovica. Splošno mnenje je seveda da moški nikoli ne poslušajo in si ničesar ne zapomnijo. Medtem ko moj sicer posluša, pa tisto o spominu bolj drži kot ne. Pa vendar me dnevno preseneča z določenimi zadevami, za katere niti slučajno ne bi pomislila, da jih je zares slišal, kaj šele da bi si zapomnil.

S tem in še z marsičem drugim mi moji bližnji polepšajo vsak dan znova. Ni veliko treba, da si lahko srečen, potrebne so samo ta prave stvari 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.