Dermatovenerološka klinika 3. del

Po več dneh, veliko odvzete krvi, urina in blata, so rezultati končno prišli. Alergija na beljak, mleko in pšenico, poleg tega pa še okužba Epstein-Barr virusom. Medtem ko ti dve zadevi niti nista tako zelo redki, pa je bila kombinacija pri našem malčku in način kako se je vse skupaj izrazilo, nekaj posebnega in redko videnega.

Alergija torej do nadaljnjega pomeni izogibanje vsem živilom, ki vsebujejo karkoli od te treh živil. Ne bo enostavno, a tudi ne nemogoče.

Pri omenjenem virusu pa je ozadje malce drugačno. Gre za virus iz družine herpesov, ki ga imamo večina v sebi, se pa le redko izrazi oz. pokaže navzven. Ko do tega pride se to včasih lahko pokaže tudi v obliki zelo resnih, potencialno smrtonosnih boleznih.

Ponovno smo imeli srečo, saj resnejših posledic malček ni utrpel. V določeni točki je bilo stanje kože res slabo, zaskrbljujoče, a so to uspeli pozdraviti in čez nekaj dni se bova odpravila domov.

Po začetnem zelo slabem vtisu in ravnanju se je odnos osebja močno izboljšal. Začeli so upoštevati tudi moje mnenje, a večina šele po tem, ko so izvedeli, da je to moj tretji in ne prvi otrok, kot so sami predvidevali. Kot da je zaradi tega moje poznavanje svojega otroka in njegovih navad kaj večje ali drugačno.

Kakorkoli že, otrok je dobil ustrezno oskrbo in res so se potrudili za vse, kar sva si zaželela.

Tisto na kar na žalost sestre in zdravniki tukaj nimajo vpliva pa je oprema:na celotnem otroškem oddelku ni ene flaške za dojenčke, zmanjkalo je tetra plenic in brez smo bili več dni, prav tako brisač, previjali in brisali smo otroke v prevleke za blazine, oblačila so polna lukenj, za manjše od dveh let majčk sploh nimajo. V določeni točki je bilo sprejetih toliko pacientov, da je zmanjkalo hrane… Ob vsem tem človek res ostane brez besed.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.