Dermatovenerološka klinika 2. del

… v zadnjem mesecu sva uspešno zamenjala dva obroka dojenja z gosto hrano. Tukaj tega enostavno niso hoteli razumeti ali sprejeti. S tremi različnimi gospodičnami sem se večkrat poskušala pogovoriti o tem in razložiti, da moj mali sinek še nikoli ni videl flaške in če lahko dobiva kaj tako gostega, da bo lahko jedel na žlico. Prvo popoldne je zaradi njihovih gluhih ušes tako ostal lačen, kot da nima dovolj že drugih težav. Pri meni namreč ni več dovolj mleka, da bi ga imela na vsake tri ure, oni pa niso želeli verjeti, da na flaško pač ne bo šlo. Vseeno so jo prinesli, vseeno smo se več kot uro trudili, da bi vsaj malce pojedel, pa ni šlo.

Na mojo veliko srečo, je bila naslednji dan zgodba malce drugačna in za razliko od prvega dne, so me tokrat zares poslušali. Tako gospa zadolžena za prehrano, kot tudi sestre in zdravniki.

Uspela sem izvedeti, da gre torej za atopijski dermatitis z neke vrste okužbo. Vzeli so mu kri za testiranje alergij, vnetij in ne vem še česa vsega. Urina mu še niso mogli vzeti, ker je bila koža tako poškodovana da je bilo nemogoče gor nalepiti še vrečko, v katero bi ujeli vzorček. Ker je bil seveda petek, prej kot v ponedeljek konkretnejših rezultatov ni bilo pričakovati.

Bris njegovih odprtih ranic je pokazal, da ne gre za okužbo z virusom herpes, kar je bila odlična novica. Prvi izvid krvi je tudi pokazal da notranje ni prav nič narobe z njim, torej nobenih drugih zdravstvenih težav, virusov ali česa podobnega. Vse težave so izključno povezane s kožo in so na koži. Do ponedeljka je bilo torej potrebno počakati…

Dnevi nege otroka s takimi težavami, torej resnimi težavami s kožo, so sestavljeni iz jutranjega kopanja v Kalijevem permanganatu, trikrat dnevno nege z antiseptično kremo, hladilno kremo in obkladki, ki kožo ohranjajo vlažno in zadržijo kreme čim dlje na koži.

Malček je bil zelo hitro spet podoben sebi, kar se obnašanja tiče. Ker pa čez vikend zdravniki niso prisotni sva morala na novice čakati do ponedeljka, torej do danes…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.