Dermatovenerološka klinika 1. del

V sredo zjutraj sva opazila poslabšanje na koži najinega najmlajšega sinka. Zadeva se je čez dan še malenkost poslabšala, v četrtek zjutraj je postalo jasno, da je vse skupaj zelo resno.

Odpravila sem se po napotnico do osebnega zdravnika in potem na dermatovenerološko kliniko.

Težave so me našle takoj. Malček je resnično revež, belo kožo je imel samo okoli oči in po nosku, vsepovsod drugje pa rdeče hraste, pikice, razjede in iz vsega tega je tekla prozorna tekočina… A vse to očitno ni bilo dovolj resno za sestro na sprejemu. Prispela sva precej pred 12 uro, glede na čas pregleda, ki je kasneje trajal slabi dve minutki, bi naju z lahkoto vzeli pred malico. Sestra je rekla da mora vprašati zdravnico, če naju bodo vzeli pred malico ali po. Pri tem moram povedati, da ni imela nobenega pacienta notri in da niti slučajno nihče, ki je prišel za nama ni bil v tako slabem stanju ali tako majhen.

Prišla je ven 5 do 12, ko so še vedno imeli dovolj časa, da ga pogledajo in pošljejo naprej, a mi je kljub temu povedala, da ga bodo pregledali po malici. Malica je do 12:30 ob 12:45 pa je končno prišla zdravnica, ki je po resnično dveh minutkah ocenila zadevo in naju poslala naprej..

Na račun te ene ure sva zamudila kosilo, kar je seveda vplivalo na količino mleka pri meni. Malček je sicer vse skupaj odlično prenašal, a vseeno se najbrž ni počutil prav dobro. Pa tudi nega zanj se je začela kasneje, kot bi se lahko.

Po tem prvem razočaranju so se stvari odvijale precej hitro. Sprejeli so naju, ga dodobra pregledali, vzeli brise njegovih ranic in že opravili prvo nego, da bi si njegova kožica čim prej opomogla. Prva neuradna diagnoza: Atopijski dermatitis z bakterijsko okužbo. Več bomo izvedeli po rezultatih brisa, odvzemu krvi in urina.

Po vsem tem dogajanju je revček zaspal za kar nekaj časa, mene pa je čakal boj za njegov naslednji obrok…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.