Razdelitev pozornosti

Imeti tri otroke pomeni, da se moraš dnevno ukvarjati s tem, komu in na kakšen način boš posvetil svojo pozornost.

Včasih bi vsi trije nekaj imeli hkrati, včasih imaš nekaj minut časa, da morda celo pospraviš kakšno posodo, zložiš kakšno oblačilo ali celo skuhaš kaj bolj kompleksnega kot so makaroni, hrenovke in gres.

Res se trudiva, da bi veliko stvari počeli skupaj, a otroci bi radi, da se kdaj ukvarjamo tudi samo z vsakim posebej, kar je razumljivo, zato sva se odločila uvesti nekaj stvari.

Ena od takih je, da ima vsak od nas svoj dan v tednu, ko si lahko izbira, kaj bomo počeli in kaj bo za večerjo. Tako ima vsak od nas dan ko lahko izrazi svoje želje, poleg tega pa so tudi dnevi, ko se morajo predvsem otroci znati prilagoditi drugim.

Vse skupaj seveda poteka pod najinim nadzorom in v okvirih mogočega. Moram reči da se zadeva odlično obnese. Svoj dan imata tudi mlajša dva, ki sicer še ne znata povedati, kaj bi jedla za večerjo ali pa katera igra jima je pri srcu, a vseeno poskušamo delovati v skladu s tem, kar se nama zdi, da bi si želela, dokler ne bosta dovolj stara, da bosta tudi to znala povedati.

Poleg tega si poskušava čim večkrat vzeti čas za vsakega posebej. To je sicer zelo omejeno z razpoložljivim časom, razpoložljivimi varuškami in urnikom dojenja najmlajšega, a tudi to nam uspe, samo res se je treba potruditi.

Včasih si res želim, da bi imela več časa z vsakim posebej in več časa nasploh, da bi opravili in naredili vse, kar si zamislimo, naša skupna domišljija je namreč resnično brezmejna, a moramo pač izkoristiti tisti čas in sredstva, ki jih imamo.

Resnično se trudiva za najine sončke, upam in želim si, da je to dovolj.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.