Brez mleka in jajc

Za izboljšanje zdravja mojega sinka sem torej sedaj že skoraj en teden na dieti. Nič mleka in nič jajc, to pomeni, da moram brati tudi sestavine vsakega izdelka, če slučajno lahko vsebuje že najmanjše sledove ene ali druge zadeve.

In šele sedaj zares vidim, kje vse se ti dve zadevi nahajata. Večina izdelkov, ki niso meso, sadje ali zelenjava, vsebujejo nekaj od obojega. In čeprav se meso, sadje ter zelenjava sliši veliko, kar tudi je, pa je pri tem, da moram še vedno malce paziti kaj in koliko jem, ker je malček prebavno precej občutljiv, seznam takoj krajši. Nisem ravno lačna in zaradi zagotavljanja kvalitete in količine mleka si kakšnega manjšega vnosa hrane niti ne morem privoščiti, je pa dnevno potrebnih kar nekaj prilagoditev.

Kruh npr. sedaj pečemo izključno sami, kar smo sicer počeli že poprej, vendar smo si ga kdaj tudi kupili. To sedaj odpade, saj lahko vsebuje sledove mleka. Potem so tukaj npr. kroglice za v juho, ki vsebujejo, sicer zelo majhen odstotek, a vendar, jajca v prahu. Tega resnično nisem vedela do sedaj.

Tisto, kar mi pri vsem tem nekako še najbolj manjka, so jogurti.

Res je zanimivo, kako nekatere stvari opazimo ali veliko bolj cenimo, šele ko so nam odvzete.

Ni dvoma, da bom naredila vse, da se moj sinek pozdravi, če je seveda sploh v tem vzrok njegovih težav, a v vsakem primeru je zame to zgolj začasno, saj je tudi dojenje začasno. Spoštovanje tistim, ki se morajo določeni vrsti hrane izogibati celo življenje. Razumljivo je vse skupaj malenkost bolj enostavno, če veš, kaj se lahko zgodi, v kolikor tega ne upoštevaš, pa vendar. Skušnjava je pred teboj vsak dan znova…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.