Odsotnost/prisotnost pri odraščanju otrok

Negotovi časi so, ko moramo za preživetje poprijeti za marsikatero delo. Delavnik pa že dolgo ni več samo od 8ih do 16ih. To pa posledično pomeni odsotnost od doma, od naših bližnjih, od odraščajočih otrok.

Čas se tako hitro obrne in še posebno ko so otroci majhni, lahko zelo hitro zamudiš zelo veliko.

Letošnjega februarja sem dobila svojega partnerja nazaj, če lahko tako rečem. Od 12-13 urnih vsakodnevnih delavnikov, brez prostih vikendov, je šel na normalen delavnik med tednom in samo vsako drugo soboto dopoldne. Res je, da se nam to finančno vsekakor pozna. Živimo iz meseca v mesec in vsak večji zaplet (kot je menjava plinske peči npr.) prinese kar nekaj slabe volje, na preizkušnji pa je tudi najina iznajdljivost. A nič se ne more primerjati s tem, da je bil prisoten, ko je najina sončica naredila prve korake. Takih dogodkov je seveda kar nekaj, še posebno pri treh otrocih in tistega dobrega leta, ko ga praktično nismo nič videli, nam nihče ne bo dal nazaj.

Meni je predvsem ostalo v spominu dvoje. Najprej srce parajoča vprašanja najinega prvorojenca, kdaj bo oči prišel, a bo sploh še kdaj prišel, zakaj ne pride k meni, kje pa je, zakaj pa more toliko delati,… in pa vsi dogodki in vsa druženja, pa naj bodo rojstni dnevi, prazniki, pikniki in srečanja v vrtcu ali kje drugje, vedno so me vprašali kje pa je in moj odgovor: »spet dela«.

Njemu je moralo biti še težje kot nam in v zadnjih dneh, ko se spet veliko dogaja na področju druženj in novih dogodkov za najine sončke je neprecenljivo to, da se ji lahko udeležujemo kot celotna družinica, tako kot tudi mora biti.

Lačni nikakor nismo in tudi zebe nas ne, res pa je, da še ne vem kako bomo plačali novo peč, ali pa še katero od drugih stvari, ki so neizogibne. Vem pa da dokler bomo držali skupaj, se imeli radi, nam bo že nekako uspelo.

Nič in nihče ne more nadomestiti izgubljenega časa, ne pustite si, da bi zaradi preveč dela zamudili odraščanje svojih otrok, ali pa da bi se premalo družili s tistimi, ki vam pomenijo največ. Nikoli ne veste, kdaj te možnosti ne boste imeli več!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.