Primerjave med otroci

Vsak od nas je drugačen in to seveda velja tudi za otroke. Primerjave niti nimajo večjega smisla. Pa vendar se težko izognemo temu, da ne bi rekli, moj drugi otrok pa je prej shodil kot prvi ali kaj podobnega.

Pri vsem skupaj ne gre za nič slabega in pri tem ne poskušamo enega otroka prikazati kot bolj ali manj sposobnega. Pri prvem otroku ne vemo točno kaj pričakovati. A prav prvi otrok nam prinese neko znanje, na podlagi katerega naj nam bi bilo potem lažje pri vsakem naslednjem otroku.

Imeti tri otroke je vsekakor bolj naporno kot imeti dva, predvsem zato, ker ti res velikokrat zmanjka rok. A kljub temu, da skrbim že za tretjega novorojenčka, se včasih še vedno počutim kot da nimam pojma in da prvič držim otroka v roki. Res so vsak zase in čeprav so si v marsičem izjemno podobni, so področja, kjer je bilo za vsakega od njih potrebno uporabiti drugačne prijeme.

Moj tretji sonček ima npr. precej občutljivo prebavo. Glede na to, da ga dojim je toliko težje ugotoviti, kje je pravzaprav težava. Kakšnega vzorca nismo uspeli najti in na podlagi izločevanja določenih vrst hrane nismo ugotovili prav nič. Res je, da bi ga lahko mučili tudi krči oz. kolike, a vsak njegov jok se običajno zaključi z nečim, torej podiranjem kupčka, kakanjem ali plini. Zato mislim, da ne gre za to.

To pa je tudi edina naporna zadeva pri mojem najmlajšem. Spi lepo, je lepo, le kadar res joka, ni prav veliko za storiti, dokler se pač ne zgodi tisto, kar ga tišči.

Moram reči, da so bili vsi moji otroci kot dojenčki izjemno pridni, čeprav sem pred prvim otrokom pričakovala vse prej kot to. Res pa je, da ko gre za toliko otrok je vedno nekaj. Vedno je nekdo lačen, mora nekdo na stranišče, se kdo zbudi ponoči zaradi tega ali onega.

Res nikoli ni dolgčas in včasih bi zato najraje kar ušel, a večinoma je tako, da se imamo res lepo. Vsak zase in s svojimi posebnostmi so moji sončki prinesli nekaj neprecenljivega v našo nevečtakozelomalo družinico 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.