Občutki

Minilo je že dobra dva meseca, odkar je nas štiri postalo nas pet. Sedaj že imamo nek ritem in videti je, kot da je že od vedno tako. Navadili smo se na novo situacijo in jo vsi v celoti sprejeli.

Navdušena sem nad tem, kako zelo moja dva starejša otroka sprejemata najnovejšega člana. Če slučajno za kakšen trenutek pozabim, kako sem lahko srečna, me v takih trenutkih moji sončki vsekakor spomnijo na to.

Že od nekdaj sem si želela veliko otrok. Če bi imela več denarja, bi jih imela še veliko več najbrž. Ničesar ne obžalujem in ničesar ne bi spremenila. A lagala bi, če bi rekla da je enostavno.

Četudi je v prisotne veliko ljubezni in podpore, pridejo trenutki, ko bi najraje ušel nekam. Trenutki ko dvomiš vase, trenutki ko imaš občutek, da ne veš kaj delaš. Celo taki trenutki, da otroka previjaš veliko dlje kot bi bilo potrebno, kljub temu, da si v zadnjih 4ih letih zamenjal vsaj 6000 plenic.

Potem je tukaj še fizična izčrpanost, ki se kaže v temnih kolobarjih okoli oči, zmešani prebavi, slabem spominu, »zaprašenih« možganskih celicah in trenutkih, ko imaš občutek, da boš zaspal v stoje. Dogaja se tudi, da otroški jok zate predstavlja uspavanko, ali pa celo ti zaspiš ko bereš otrokom pravljico za lahko noč. In vse to pri izredno pridnih otrocih.

V dopoldanskem času, ko imam celo tri minute časa za razmišljanje, pa še to ne čisto vsak dan, mi gredo po glavi vse vrste misli. Od pozitivnih do negativnih. Veliko se dogaja in težko je vse to predelati. Prisotni so dvomi in večkrat tudi občutek, da ne zmorem in da je vse to preveč zame. Poleg tega pa še dvomi in neodobravanje vseh tistih, ki pravijo zakaj sploh imeti toliko otrok, pa še četrtega imata v načrtu, kaj pa je z vama narobe??? Ob vsem tem vedno znova pridem do istega zaključka: ničesar ne bi spremenila, dobre strani starševstva in velike družine brez dvoma in vsak dan znova odtehtajo vse kar je slabega in težkega in JA, še vedno je v načrtu da bova imela še enega.

Takrat se spet zavem, da je moje življenje popolno in moja sreča neopisljiva z besedami!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.