Novorojenček in papirji

Ko se otrok rodi je seveda potrebno nekaj stvari urediti. Od osebnega imena, do vpisa v register, določitve matične številke, ureditve zdravstvenega zavarovanja, določitve davčne številke in ureditve stalnega bivališča.

Vse to se je tokrat precej zapletlo in zavleklo in sicer izključno zaradi tega, ker sem rodila na petek in odšla domov v nedeljo. Za vikend očitno svet stoji.

EMŠO je dobil praktično takoj, ker to določajo in urejajo kar tam v porodnišnici.

Osebno ime smo morali dodatno prijaviti, prav tako smo morali za prijavo bivališča, na poziv upravne enote, izpolniti obrazec in jim ga poslati nazaj.

Zavarovanje smo, tako kot vsakič poprej, uredili s pošiljanjem izpolnjenega obrazca na ZZZS.

Davčne številke še nismo prejeli, prav tako še čakamo na kartico zdravstvenega zavarovanja.

Največ težav je prinesel vpis stalnega bivališča. Vse skupaj je prišlo tako pozno, da sem dobila odločbo za otroški dodatek in za znižano plačilo vrtca, brez da bi upoštevali našega novega družinskega člana.

O delu CSDja je to precej zgovorno. Glede na to, da smo prav to prijavljali, ne razumem zakaj bi sploh poslali odločbo, brez da bi ga upoštevali zraven. RAVNO ZA TO JE ŠLO!

Ko sem vse skupaj prejela sem jih poklicala, kaj se dogaja in kaj to pomeni. Ker v času obravnave naše vloge še ni imel urejenega stalnega bivališča, ga niso mogli upoštevati v odločbo. V času mojega klica je bilo to že urejeno in so potem ponovno poslali odločbo, kjer so upoštevali vse skupaj kot je treba.

Ne vem ali si namensko dajejo dodatno delo, ali samo jaz res nimam sreče z njimi,…

Ker je vse to tako dolgo trajalo so zadeve uredili šele dober teden pred tem, ko naj bi spremenjeni otroški dodatek prejeli, zato ga ta mesec nismo in ga bodo nakazali naslednji mesec za nazaj.

Spet denar na katerega smo računali, pa ga še ni…

Prav tako ni ne duha ne sluha o odločbi za enkratno pomoč ob rojstvu otroka in dodatku za veliko družino…

Vse to urejanje, slaba volja, mnogo nepotrebnih papirjev, ker se je moj sinek pač odločil priti na svet na petek ob 11:02 uri!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.