»Hotel« porodnišnica

V sobo sva prispela zadnji, tretji kompletek mamic z otročki. To pomeni, da sva bila prva pri vratih in zato tudi vedno prva na vrsti za vse kar se je pač dogajalo.

Moram reči, da je bilo praktično vse osebje, enkrat za spremembo, zares prijazno. Sem pa imela zato v sobi eno malo manj prijazno mamico, ki je bila zelo nepotrpežljiva ko ni šlo za njenega otroka.

Torej njena mala deklica je lahko kričala vso noč, pa smo ostali smeli samo sočustvovati, ko pa je jokal moj ali sosedov fantek je bilo vse narobe. Celo tako zelo, da je enkrat poklicala sestre naj že kaj storijo, da bo otrok nehal jokati!

Razumem, da je bila utrujena, tako kot mi vsi, pa vendar…

Razen presenetljivo prijaznega osebja, je bilo po pričakovanjih. Obupna hrana, premalo »opreme«, torej vložkov, hlačk, spalnih srajc brisač, ker je bil vikend.

Nikoli ne bom razumela, kako je lahko tako velika ustanova, kot je porodnišnica, kjer res ne bi smel bit faktor ali je noč ali je dan ali je nedelja ali sreda, tako zelo vezana prav na to. Manj osebja, manj čistih oblačil, še hrana je takrat še slabša, kot da otroci, ko se odločijo priti na svet vedo, kateri del dneva ali tedna je…

Prav nihče, ki je prišel v sobo, ni mogel mimo tega, kako zelo velik je moj sinek. In ko so to pokomentirali vsak s svojo »zabavno« pripombo, je sledilo še večje začudenje ob tem, da nisem bila nič šivana. Čeprav moram reči, da se mi je kar dobro zdelo, pa je bilo v ospredju še vedno to, da je bila to zame precej travmatična izkušnja, proti vsem pričakovanjem, in na koncu nisem več premogla tistih narejenih nasmeškov.

Marsikaj je bilo tokrat zame novo. Krči maternice so bili tako boleči, še posebno ob dojenju, da mi je postajalo slabo. Čeprav izjemno navdušena nad prihodom sinka na svet, sem se počutila popolnoma povoženo. Ne tako zelo fizično kot psihično. O kakšni depresiji sicer ne morem govoriti, me je pa resnično sesulo vse skupaj. Tudi solze so večkrat pritekle. Upala sem, da bo v domačem okolju bolje…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.