Porod vol. 3 – začetek

Že kar nekaj časa smo čakali, da se bo naš mladenič odločil priti na svet. Čeprav sem imela uradni predvideni rok poroda 8.7.2014 vse skupaj ni bilo najbolj zanesljivo, saj sem zanosila praktično takoj po prejšnjem otroku in zato tudi čas zadnje in edine menstruacije, med obema nosečnostma, ni bil najbolj jasen znak za to, kdaj je do same zanositve dejansko prišlo.

A kljub vsemu je izgledal izračun PDPja kar pravi, velikost otroka pa, tako kot pri prvih dveh, malenkost večja kot so tedni starosti. Torej nič neobičajnega…

Kako zelo smo se motili…

A rok je prišel in šel mimo…

Dva dni po tem, torej v četrtek 10ga se je ob 18 uri vendarle začelo nekaj dogajati. Navodila ginekologa so bila, da takoj ko me začne nekaj špikati da morava leteti v porodnišnico, ker bi se moral porod odviti zelo hitro. Kljub tem navodilom sva čakala do 22. ure. Otroka sva dala spat, oba sva šla pod tuš, partner si je pripravil kavico v termosko 🙂 vse sva pripravila in se precej sproščeno odpravila v porodnišnico. Popadki so bili takrat že skoraj dve uri na vsakih 10 minut.

Porodnišnica je izgledala precej zapuščena. Kar malce naveličana vsega, sem si želela samo to, da me ne bi poslali domov. In me niso.

Po sprejemu in pregledu je sestra ugotovila, da popadki sicer so, ampak še zelo »švoh«, da sem odprta slabe 4 cm, kar sem izvedela že dva dni prej na ginekološkem pregledu, torej nič se ni premaknilo, ampak da me bodo sprejeli, ker je tretji otrok in čez rok in vse to.

Odlično!

Po postopkih priprave, torej klistir in tuš, so naju nastanili v porodno sobo.

Vsi, ki so prišli mimo pogledat stanje so govorili, da ko se bo enkrat začelo se bo pa res hitro odvilo…

Takrat sva bila še dobre volje, navdušena nad tem, da se končno dogaja in polna energije.

Kmalu je postalo jasno, da lahko kar pozabim na hitri porod…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.