Veliko ljudi v majhnem stanovanju

Majhno stanovanje ima svoje prednosti. Res je, da tukaj ne bomo mogli ostati za vedno, a zaenkrat je tole naše malo gnezdece, ki že sedaj nosi veliko spominov, sploh pa prigod, ki jih ne bi bilo, če se ne bo spopadali s tem, da smo omejeni s prostorom. To vsak dan znova testira našo iznajdljivost in domišljijo.

Nasploh opažam, da majhni otroci tičijo vedno tam kjer je večina, redko se kateri od mojih dveh sončkov odmakne, da bi imel svoj čas ali prostor.

Eden večjih izzivov postaja kopanje, imamo namreč majhno kopalnico s tuš kabino, kar pa ni enako kot čofotanje v kopalni kadi, ki je čisto drugačno in za otroke seveda občutno boljše doživetje.

Tako smo se morali znajti in sedaj kopanje poteka v dnevni sobi, vsak imata svoj škafek ali bolje rečeno zabojček, ki dopušča dovolj prostora za sedenje in mehurčke in vse takšne zadeve. Pa še potem smo vsakič znova kar malce prisiljeni pomiti po tleh, ker je voda tako vsepovsod, torej prijetno s koristnim.

Še vedno se mi zdi največjega pomena, da spijo v svoji sobi, vsak v svoji postelji in za to smo poskrbeli, čeprav je dejansko to bolj kot ne zares samo prostor za spanje, igranje običajno poteka v osrednjem dnevnem prostoru. In tudi da lahko zvečer zaprem vrata, da imajo oni svoj mir in da imava midva lahko svojih pet minut.

Večkrat pogrešam kakšno sobo (ki ni kopalnica), kjer bi lahko zaprla vrata in se za tri minutke odklopila od vsega dogajanja, a moram reči, da mi je večinoma kar všeč, da smo vsi na kupu 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.