TV, računalnik, telefon,…

Dejstvo je, po mojem mnenju na žalost, da so takšne in podobne naprave popolnoma prevzele svet in spremenile način komuniciranja. Res je tudi, da brez računalnika sedaj tega ne bi mogla pisati…

Prav je, da je napredek, da smo si nekatere stvari »olajšali«, pa vendar vse več je govora o tem, kako zelo pretiravamo in kako socialni stiki, čisto enostavno druženje, kar je bilo včasih osnova in del vsakdana, izumirajo.

Vse preveč staršev uporablja vse te zadeve za nadomestek svojega časa, ker je bolj enostavno prižgati televizijo ali jim dovoliti uporabo računalnika, kot pa se z otrokom tudi dejansko ukvarjati.

Zasvojenost z računalnikom in npr. igranjem igric narašča. Celo tako daleč smo prišli, da so nekateri pozabili na osnovne potrebe in umrli kar tam, sedeč za računalnikom.

Pasti in neugodnih stvari je res mnogo. Starše nas čaka težka naloga, kako otroke pravilno usmeriti, ter da bodo tudi prisvojili neko zdravo mero uporabljanja vseh teh naprav.

Po drugi strani je namreč res, da so lahko vse te naprave koristne za marsikaj.

Računalnik je v veliko pomoč pri iskanju informacij, otroci lažje komunicirajo z učitelji v šoli, ohranjati stike z nekom od daleč je enostavnejše,…

Televizija je odlična, da si pogledamo kakšen film ali dokumentarno oddajo. A če smo čisto iskreni, več kot je programov na razpolago, manj je res kvalitetnih in dobrih stvari za gledat.

Telefon bo kmalu vključeval praktično vse kar predstavlja računalnik. Sama osebno ga še vedno uporabljam izključno za klicanje, pošiljanje sporočil, kakšno slikico še naredim, to pa je vse.

Smo si torej z vsem tem res olajšali življenje, ali si ga samo še bolj zakomplicirali?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.