Prehod iz majhne v veliko posteljo

Živimo v relativno majhnem stanovanju, zato tudi nimamo prostora, da bi imeli veliko otroških postelj, ki so namenjene za prvo obdobje, ker jih nimamo kam postaviti.

Že pred rojstvom moje sončice smo dali narediti pograd po meri, da res ustreza dimenzijam otroške sobe, pa tudi, da ima dodanih še nekaj varoval in podobno.

Uvajanje sinka v to posteljo eno dobro leto nazaj je šlo brez težav, a star je bil že dve leti in smo mu tudi marsikaj lahko razložili.

Tokrat je hčerka stara eno leto in pričakovali smo konkretno več zapletov. Sploh s poskusi plezanja ven in podobnimi zadevami. Ker nismo želeli, da se zaradi našega prihajajočega člana počuti kakorkoli zapostavljena ali »izseljena« iz svoje posteljice, smo zadevo izvedli že toliko prej. Res smo se pripravili na težave, pa tudi nismo želeli, da bi povezala njeno selitev v večjo posteljo s prihodom našega novega družinskega člana na svet in v naše življenje.

Sinka smo torej, na njegovo veliko navdušenje, končno preselili na zgornji del pograda, malčico pa na spodnji del.

Selitve so potekale brez kakršnihkoli težav. Navdušenje je bilo celo tako veliko, da se je še nekaj časa najprej igrala v svoji novi posteljici, potem pa brez problemov zaspala.

In po nekaj dneh še vedno ni nobenih zapletov, poskusov plezanja iz postelje ali česa podobnega. Na moje največje veselje smo tudi tokrat brez težav izvedli spremembe 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.