Tvoja prva svečka

Pa je tudi naša malčica prišla do svoje prve svečke.

Prvo leto otrokovega življenja je zaznamovano z vsemogočimi prvimi…nasmeh, korak, beseda,…

Skoraj nemogoče je, da ne bi primerjali določenih znanj z doseženimi znanji prvega otroka v istem starostnem obdobju, vendar pa tega res nismo počeli s kakšnim razočaranjem ali skrbjo, ampak bolj v smislu ugotovitve in testiranja našega spomina.

Zanimivo je, kako si pri drugem otroku veliko manj obremenjen z vsako zadevo, ki jo narediš. Res se lahko naučiš veliko iz tega, kaj je delovalo pri prvem in kaj ni. Čeprav je vsak otrok zase drugačen in mu odgovarja nekaj drugega, so določeni pristopi vseeno popolnoma enaki.

Moram reči, da je veliko večja sproščenost prisotna, pa tudi zaupanje vase, v svoje sposobnosti kot starš. A ponos in navdušenje nad vsakim gibom teh malih nedolžnih bitij ostaja enako ali pa še večje kot je bilo pri prvem.

Vsak dan nas razveseliš z jutranjo pesmico oz. žlobudranjem, še preden smo vsi ostali uspeli odpreti oči…ni lepšega kot otroški nasmeh do ušes, pa četudi navsezgodaj zjutraj.

Vsak dan nas večkrat vse tri postiskaš in čisto raznežiš.

Vsak dan nam ponudiš celo paleto čustvenih stanj, ki poskrbijo, da nam nikoli ni dolgčas.

Vsak dan nam pokažeš kaj novega, mami in oči ne bi mogla biti bolj ponosna, tvoj bratec pa navdušen, ker se že skoraj od začetka igrata skupaj in ker že sedaj držita skupaj pri lumparijah.

Ti in tvoj bratec nam vsak dan znova pokažeta, kaj je smisel življenja

Ne predstavljamo si življenja brez tebe!

Torej miška moja, vse najboljše za tvoj prvi rojstni dan 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.