Preveč informacij?

Pravijo, da to nekako niti ni mogoče, vendar pa ne morem mimo določenih člankov, raziskav in podobnih ugotovitev, ki se vse bolj pogosto pojavljajo.

Kot novopečena nosečnica ali novopečeni starš, te z vseh strah vsi obdajajo z »nasveti« o tem in onem, pri čemer običajno slišiš in izveš vse mogoče, samo tistega, kar te zares zanima ali pa kar bi ti zares prišlo prav, ne. Ker si v tej situaciji prvič, niti ne veš kakšna vprašanja postaviti in zato bereš, poslušaš in si, kot da že sama izkušnja in dovolj prevzemajoča in celotna, čisto prestrašen in prepričan, da vsega tega niti slučajno ne zmoreš.

A ker poti nazaj ni, otrok je na poti, kakšne izbire tako nimaš in greš plavat. Pri tem pa upaš, da si se od vse poplave informacij in podatkov odločil za uporabo pravih.

In če so naši bližnji pri vsem tem z dobrimi nameni, res ne vem, kakšen je namen določenih raziskav in objave člankov, razen seveda zaslužiti denar na nič hudega slutečih ljudeh, ki slepo verjamemo vsemu, pod čemer je podpisan t.i. strokovnjak, priznana ustanova ali kaj podobnega.

Tako je en dan zdravo, da otroku damo meso pred prvim letom starosti, spet drugi dan ne. En dan je dobro, da otrok spi pri starših, pa še to čim dlje, spet drug dan ni. En dan je dobro, da otroku predstavimo in pokažemo določene zadeve, spet drugi dan mu moramo pustiti da raziskuje sam.

Meni osebno so se te zadeve tako zelo zamerile, da imam resnično velik odpor do branja česarkoli, kar vključuje »strokovnjake«, »raziskave« in podobno. Če mi kdo ponudi »res dobro knjigo« ali članek, ki ga »res moram prebrati«, se zadeve res zelo redko dejansko tudi lotim. Tako daleč so me pripeljale vse te informacije, ki jih je potrebno imeti »čim več«…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.