Afte drugič…

Po tem ko smo uspešno pregnali afte pri naši najmlajši, so našle pot tudi do njenega bratca. Kar sicer ni nič čudnega, glede na to, kako zelo sta povezana in koliko časa preživita tesno skupaj.

Gre pa tukaj za čisto drugačne dimenzije prebolevanja teh res neugodnih vnetij. Ker on že zna povedati kaj ga muči in kaj se dogaja, ni bilo prav veliko joka in stoka.

Jedel je prve dva dni bolj malo, je pa imel tudi nekaj malega vročine, česar pri malčici ni bilo. Medtem ko je ona pila zelo veliko, on sprva ni želel resnično ničesar.

Izkazalo se je tudi, da je nega zob v taki situaciji močno močno otežena. Skorajda ne moreš mimo tega, da bi z zobno ščetko kakšno afto predrl in povzročil krvavitve. Tudi zobna pasta lahko zelo peče na teh napačnih mestih.

Če je pri manjših otrocih težava v komunikaciji in razumevanju tega, kaj jih muči, je pri večjem težava bolj v tem, da je veliko težje preusmeriti pozornost iz neprijetnih, celo bolečih občutkov, ki se dogajajo in posledic, kot je lakota ter razdraženost.

Vseeno moram reči, da smo v Propolisu našli rešitev in zadevo kar hitro omejili. Precej hitreje kot v napovedanih potencialnih 14 dnevih.

Tudi vročina pri starejšem sinku je izginila, sedaj gre samo še za izbiro vrste hrane in potem da počasi v celoti izginejo.

Sem že omenila, da nikoli ni dolgčas… 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.