CSD – vedno znova presenečajo

Ko sem bila že pozitivno presenečena v mesecu januarju, da so tako hitro poslali odločbo o znižanem plačilu vrtca in poleg tega še samoiniciativno uredili otroški dodatek, so me tokrat spet resnično razočarali.

Torej odločili smo se da pri banki prekinemo z varčevanjem, ki je bilo napisano na mojega sinka. Razlogov v ozadju je več.

Predvsem je katastrofa to, da to znižuje višino otroškega dodatka in vseh stvari vezanih na CSD.

Nobenega varčevanja pri nobeni banki več!

Skratka postopek za ukinitev varčevanja oz. odkup police je sledeč. Ker je privarčevani denar last otroka, o njegovi lastnini odloča pristojen center za socialno delo. Že tukaj sem ostala brez besed, torej oni bolje vedo, kaj je najbolje za mojega otroka…in oni bodo o tem sedaj odločali?!

Če smo torej varčevanje želeli prekiniti, smo morali to tudi upravičiti, pri čemer nam je pravna svetovalka na samem centru kar direktno povedala, da moramo imeti res dober razlog in da včasih tudi v primeru da celotna družina dobesedno strada, ne odobrijo take prošnje, če ni res dokazano, da bodo šla sredstva za otroka, na katerega je bilo napisano.

Sam pravni postopek seveda ni zastonj. Če pa si ga ne moremo privoščiti, lahko prosimo za oprostitev plačila, pri čemer bi CSD izvedel še vpogled v prihodke gospodinjstva in bi sprožili postopek, ter odločali še o tem. Kar bi postopek, ki je že tako trajal mesec in pol (in še ni končan), še podaljšalo.

Ko smo po vsem urejanju in predložitvi čisto preveč dokazil le dobili odobritev za prekinitev oz. odkup police, kot temu pravijo, se je zataknilo na sami banki.

Namreč, ker se lahko na odločbo pritožim v 15 dneh, moram sedaj na CSD po potrdilo oz. napisati izjavo, da se ne bom pritožila na odobritev zadeve, za katero sem sama vložila prošnjo, da mi jo odobrijo!!!!!!

Šele ko to izjavo predložim banki, lahko oni potem sprožijo postopek, kar bo seveda spet trajalo.

Ob predpostavki, da se nekdo odloči za to potezo zaradi pomanjkanja denarja in za osnovne življenjske potrebščine, bi bili otroci najprej dva meseca lačni, preden bi mogoče lahko prišli do denarja, ki jim pripada in ki ga mesečno plačujemo starši!

SSKJ žal ne vsebuje besed, ki bi opisale vse to…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.