Različne nosečnosti

Pravijo da je vsaka nosečnost drugačna, tudi pri isti osebi.

Seveda imajo prav, so pa tudi stvari, ki so si podobne, razen tega, kar seveda sama nosečnost pomeni.

Sama moram reči, da so moje nosečnosti precej enake, najbolj se poznata dve stvari. Prva je količina slabosti, ki se z vsako naslednjo stopnjuje. Druga pa dejstvo, da sem imela pri drugi nosečnosti občutno manj časa zase, sedaj pri tretji, pa ga imam še manj.

To pomeni, da tudi ko se ne počutiš dobro, ko si utrujen, ko ti je res slabo, ne moreš kar reči otrokom, naj sami skrbijo zase naslednji dve uri in greš počivat.

V tem je še največja razlika zame med prvo in ostalimi.

In ob vsem tem dogajanju tudi telo pove svoje. Če v prvo nisem imela nobenih krčev in v drugi morda le kakšnega kakšen dan, pa še to ne več kot nekajkrat vse skupaj, je tokrat to že kar tedenska zadeva.

Vsekakor telo sporoča, da se morajo zadeve umiriti, kar je pri dveh navihančkih precej nemogoče.

Če pogledamo vse skupaj, so moje nosečnosti res enostavne in preproste, razen seveda fizične okornosti, ki šele pride. Tudi razne krvne slike, pritisk in podobni izvidi so odlični.

Kot je moj ginekolog rekel že v prvo, sem rojena za nosečnico. To je namreč edino obdobje, ko nisem slabokrvna 🙂

Načeloma sem jaz tista, ki skrbim za otroke in sem jim na voljo, a tudi oni so meni rešili življenje že večkrat in to praktično dobesedno! Da ne omenjam, da mi vsakdan prinesejo nasmešek na obraz, vsi trije, pa čeprav najmanjši zaenkrat samo s svojimi premiki v trebuščku.

Čeprav se vsak dan borimo s službo, s financami, z vremenom, pa imamo tisto, kar je najpomembnejše, zdravje in ljubezen, torej srečo 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.