Zobozdravnik in psihološki pregled za triletnika

Pa je prišel na vrsto še drugi del sistematskega pregleda, ki naj bi ga imel vsak triletnik.

Najprej nas je čakal obisk zobozdravnika.

Preštela mu je vse zobke, vseh 20 jih ima, lepe bele. Moram reči, da glede na to, da je zobozdravnica, ki se ukvarja izključno z mladimi in otroci, ni imela ravno kakšnega občutka za otroke, ali pa ga ni pokazala.

Jemala ga je precej odraslo in določene stvari od njega pričakovala, kot da je logično kaj mora storiti in da je že stokrat bil tam.

Vprašala ga je tudi, če naredi premaz in ker je malček pač rekel ne, je ta odgovor kar sprejela.

Vprašati bi morala naju, ne pa njega. Ampak dobro, ker ima zobke bp, se bomo s tem ukvarjali prihodnjič. In sicer kontrola vsake pol leta, tako pogosto pa bodo tudi premazali zobke z neko zadevo, za večjo zaščito. O tem se bomo vsekakor še pozanimali.

Obisk pri psihologinji je bil seveda čisto nekaj drugega. Najprej smo rešili vprašalnik o navadah in vsakodnevni skrbi ter znanju našega malčka, potem pa smo odšli na pogovor.

Tam je moral tri like vstaviti v temu primerne šablone, poimenovati štiri barve, zložiti 10 znakcov na enake slikice, ter narisati krog v določeni velikosti.

Vse skupaj mu je šlo izjemno dobro. Tudi sama je potem povedala, da zelo hitro razmišlja in da je vse bp. Da ne vidi nobenih težav in to je to.

Vse skupaj precej pozitivno in brez kakšnega slabega priokusa. Poznam pa marsikoga, pri katerem ni bilo tako, pa ne zato ker bi bilo z otrokom dejansko kaj narobe…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.