Zdravje, vrtec in starši

Ker imajo bakterije in virusi v tem hudo “zimskem” času očitno žurke, tudi v našem vrtcu ni šlo brez tega.

Najbolj pereč problem zadnjega meseca so bile podančice ali gliste.

Ko sem že mislila, da je to mimo, se je ponovno oglasila ena od mamic in povedala svojo zgodbo, ki ni najbolj optimistična za druge otroke te iste skupine.

Namreč šele po treh tednih nekih bolj neobičajnih znakov teh težav so ugotovili, da so prišle tudi k njim na obisk podančice. Ves ta čas pa je otrok hodil v vrtec…

Res se zelo hitro znajdemo v začaranem krogu, sedaj pa upam, da moj sinek ni česa takšnega pobral.

Nekaj dni nazaj me je ena od mamic vprašala, če vzgojiteljice v vrtcu preverjajo blato otrok in če bi ji povedale, če bi njen otrok imel podančice.

Hm…

Če bi kaj opazile bi seveda povedale, da pa pričakuješ da bosta 17im otrokom dve vzgojiteljici brskali po kakcu, ki gre v stranišče in ne več v kahlo?

Zares?

Ali ni to naloga staršev, da ugotavljamo, kaj se dogaja in se lotimo tudi malo manj ugodnih opravil. Vse za zdravje našega otroka?

No očitno ne in potem sploh ni čudno, da se vrtimo v krogu.

Sedaj sem v dilemi, naj za čas tega dogajanja vzamem sinka iz vrtca?

Namreč nosečnice, doječe mame in premajhni otroci se ne morejo zdraviti z zdravilom za te zadeve. Ostale bi nam bolj naravne metode potem.

Skratka tega si res ne želim in upam, da vsaj večina staršev spremlja svoje otroke, ne pa da pričakujejo da bo vzgojiteljica igrala zdravnika, potrjevala diagnoze in svoj dan v službi preživela ob brskanju po kakcu 17ih otrok!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.