Pediater in slab krvni izvid

Prejšnji teden je bil čas za pregled pri pediatru pri starosti devetih mesecev, kolikor jih ima najina sončica.

Načeloma je vse bp, razen, da ima malo slabšo kri. Kar se ji niti slučajno ne vidi na zunaj, še pediatrinja ni pričakovala takšnega izvida. Prvi njen nasvet je bil, kar kupiti nadaljevalno mleko in po flaški dat toliko in toliko.

Naj najprej omenim, da moja punčka nima flaške, od začetka je bila dojena, sedaj pije po kozarčku in je konkretno hrano z največjim navdušenjem. Res je, da je edina stvar, ki je nekako nima najraje gres oz. podobne zadeve (čokolino, milupa gresiji,…), ki imajo nekaj mlečnega dodatka, zato tega poje manj, kot pa je to njen večji brat. Predvidevam da od tu potem to manjše pomanjkanje oz. slabša krvna slika. Vse ostalo smo namreč počeli popolnoma enako pri obeh.

Če se torej vrnem…prvi nasvet pediatrinje otroku, ki ni imel flaške, pač ne bi smel biti: »Bo kar treba flaško!?« Po tem je vendarle rekla, če  tega ne želite, lahko uporabite kozarček, lahko pa potrebne zadeve, ki manjkajo pridobite tudi s skuto, polnozrnatim kruhom, rdečim mesom in stročnicami.

Zakaj ne bi raje začela s tem, ali pa pač nevtralno naštela možnosti in nama prepustila izbiro.

Najbrž bi res bilo lažje kupiti flaške in mleko v prahu, ampak ne bom res devet mesecev starega otroka navajala na flaško!!! Vedno je boljša možnost, da pridobimo ustrezne zadeve preko hrane, morda ne najlažja, ali najhitrejša, vsekakor pa bolj zdrava.

Če bi od začetka bila na formuli, tudi ne bi šlo za tako spremembo spet.

Tako pa mi je ob vsem mojem trudu, da otrok ne navadim na flaške in podobno, če to ni potrebno, dala občutek, da sem naredila narobe.

Ampak ta neugoden občutek oz. dvom vase je trajal samo trenutek.

Sedaj namreč že imam sinka, pri katerem se je ta vloženi trud v prvih mesecih oz. prvem letu, zelo jasno pokazal kot poplačan. In sedaj kot mama tudi že precej bolj zaupam vase, kot pa sem tri leta nazaj.

Nasvete drugih vedno lahko poslušamo in v tej fazi jih je mnogo, mnogo, morda preveč, a na koncu smo mi tisti, ki se odločimo, kaj bomo tudi dejansko storili!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.